Turuncu mantolu güzel: Mandalina
MANDALİNALI İRMİK HELVASI(4 Kişilik)
Malzemeler:
Jöle için:
Yarım su bardağı + 5 çorba kaşığı mandalina suyu
Bir buçuk çorba kaşığı tozşeker
2 adet yaprak jelatin
Yeteri kadar buzlu su
İrmik helvası için:
2 su bardağı mandalina suyu
2 çorba kaşığı tozşeker
1 çay bardağı irmik
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 adet mandalina
Hazırlanışı:
Jöle için mandalina suyu ve tozşekeri kaynatın. Yaprak jelatini buzlu suda yumuşatın. Suyun içinden alıp, mandalina suyuna ilave edin ve karıştırın. Jöleli karışımı bir kabın içine 2 cm kalınlığında dökün. Donması için dinlendirin. İrmik helvası için mandalina suyu ve tozşekeri tencereye alıp, karıştırarak kaynatın. Diğer taraftan tereyağını bir tencerede eritip, irmiği rengi dönene dek kavurun. Üzerinekaynayan tozşekerli mandalina suyunu ilave edip, 30 saniye karıştırarak pişirin. Mandalinaları dilimleyip, zarlarını temizleyin. Karışıma ekleyip, hafif karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Tencerenin kapağını kapatıp, 10 dakika dinlendirin. Helvayı bir tepsiye 2 cm kalınlığında yayın. 1 saat buzdolabında dinlendirin. Servis için irmik helvası ve jöleden kalıp yardımıyla yuvarlaklar çıkarın. Sıra ile irmik helvası ve jöleyi 4 kat olacak şekilde üst üste yerleştirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.
Turuncu mantolu güzel: Mandalina
MERMER PUDİNG(3 kişilik)
Malzemeler:
Yarım lt süt
Bir buçuk çorba kaşığı nişasta
Bir buçuk çorba kaşığı un
75 gram (5 çorba kaşığı) tozşeker
3 adet mandalina
Hazırlanışı:
Bir tencerede süt, bir buçuk çorba kaşığı nişasta, bir buçuk çorba kaşığı un ve tozşekeri karıştırıp, tencereyi ocağa oturtun. Muhallebi kıvamına geldiğinde ocağı kapatın. Muhallebiyi ikiye bölüp ayrı kaplara koyun. Mandalinaların suyunu sıkıp, bu suyu muhallebinin yarısına karıştırın. Küçük boy kaseleri hafifçe ıslatın, kaselere bir yandan mandalinalı pudingi, diğer yandan sade pudingi koyun. Mermer görüntüsü alması için bir çatalla daireler çizerek karıştırın. Soğuması için buzdolabına koyun. Donunca, arzuya göre kaseleri ters çevirerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri