Turşuyu aslında yanlış yapıyormuşuz!
Turşu tekniğinin bir başka çeşidiyle sebzelerin hem faydalarını artırabilir hem de uzun süre saklayabilirsiniz. İşte evde kolayca uygulayabileceğiniz lakto-fermantasyon yöntemiyle sebze saklama tarifi.
Turşuyu aslında yanlış yapıyormuşuz!
-20 derecenin üstünde fermantasyon çok hızlıdır. Bu derecede pektinle beslenen bakteriler aktiftir ve bu da sebzelerinizin yumuşamasına sebep olabilir. Tadı da daha keskin olacaktır. Fakat zamanınız darsa ve mevsimlik özellikle sert sebzelerden hemen az bir turşu yapıp yemek istiyorsanız, çok kolay. 1 litrelik kavanozlara mesela pancar turşusu kurabilirsiniz. Tezgahta 2-3 gün bekletip buzdolabına kaldırabilir ve kısa zamanda da tüketebilirsiniz. Ancak yavaş yavaş olgunlaşan turşu kadar lezzetli olmasa da markette satılanlardan daha lezzetlidir.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler