Türk mutfağının vazgeçilmez 15 lezzeti

Türk mutfağında her gün yesenizde bıkmayacağınız lezzetler vardır. Mutfaklarımızda artık efsane bir hal almış 15 Türk yemeğini bir araya getirdik...

Karnıyarık Tarifi (8 kişilik)

 8 adet orta boy patlıcan
300 gram kıyma
2 adet küçük boy
soğan
3 adet sivri biber
2 adet domates
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı salça
5-6 dal maydanoz
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Üzerine:
2 adet sivri biber
1 adet domates


PATLICANLARI alacalı soyup, acısını almak için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Daha sonra kurulayıp bol yağda kızartın ve kağıt havlu üzerine çıkarın. Soğanı ve biberleri temizleyip ince kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup ince doğrayın. Sıvıyağı bir tavaya alıp, kıymayı kavurun. Üzerine soğanı ilave edin. Soğanların rengi dönünce salçayı ekleyin. Bir-iki dakika sonra biber ve domatesi ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyin. 5 dakika kavurup, kıyılmış maydanozu katın ve ocaktan alın. Patlıcanların ortasını açın. Hazırladığınız harçtan içlerine doldurun. Üzerlerini biber ve domates dilimleri ile süsleyin. Fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerindeki biberler pişene kadar tutup çıkarın. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...