Tekrar ısıtınca zehirlenmeye yol açacak yiyecekler
Bazı besinler vardır, sağlıklı olduklarını çok özel durumlar dışında sorgulama ihtiyacı bile hissetmeyiz. Ancak bunlar arasında bazıları var ki, tekrar ısıtıldığında iksirden zehre dönerler.
Tavuk : Tavuk, yüksek oranda protein içerdiğinden bir gün sonrasında tekrar ısıtma işlemine girdiği anda ciddi bir tehlikeye dönüşüyor. Bu nedenle eğer kalan tavuğu yemek istiyorsanız, ısıtmadan olduğu haliyle soğuk olarak tüketmeye özen gösterin.
4
7
Tekrar ısıtınca zehirlenmeye yol açacak yiyecekler
Mantar : Hazırlandıktan sonra hemen tüketilmesine önem gösterilmesi gereken bir başka besin de mantar. Tavukta olduğu gibi mantar da tekrar ısınma işlemine tabi tutulduğunda protein bileşenleri değişime uğrayacağından sindirimsel problemlere yol açar.Sofra’da Bu Ay
- Ünlü Şeflerden Sevgililer Günü'ne Özel Menüler
- Somon ve Mevsim Sebzelerinin Dansı
- 2025'in Rengi Mocha Mousse Tonlarında Tatlar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL