Tavuğun en çıtır hali
Ünlü tavuk restoranlarında yediğiniz çıtır tavukları evinizde siz de uygulayabilirsiniz...
Fıstıklı Çıtır Tavuk Tarifi (8 kişilik)
800 gram tavuk bonfile
3 su bardağı un
1 adet soğan
1 adet zencefil
8 çorba kaşığı tozşeker
6 tatlı kaşığı soya sos
4 tatlı kaşığı oyster sos
Bir buçuk tavuk bulyon
Bir buçuk su bardağı su
1 su bardağı yerfıstığı
Süslemek için:
2 dal taze soğan
1 adet kırmızı biber
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Unu derin bir kaba alıp su ekleyin. Karıştırıp kıvamlı hale getirin. Kuşbaşı kesilmiş tavuk etlerini una bulayın. Wok tavada sıvıyağı kızdırın. Tavuk parçalarını kızgın yağa atıp altın rengi alıncaya kadar kızartın. Aynı yağda küp doğranmış soğanları soteleyin. Tavadaki yağı boşaltıp 1 çorba kaşığı yağda ince kıyılmış zencefili çevirin. Üzerine soya sos, oyster sos, tozşeker, su ve tavuk bulyonu ekleyin. Koyu bir kıvam alıncaya kadar karıştırın. Kızarmış tavukları ve fıstığı tavadaki karışıma ekleyin. Tavukların ve fıstıkların etrafı tavadaki karışımla kaplanana kadar karıştırıp ocaktan alın. İnce kıyılmış taze soğan ve kırmızı biberle servis yapın.
Aşçının notu: Oyster sosu, büyük marketlerden temin edebilirsiniz.
Tavuğun en çıtır hali
Fırında Çıtır Tavuk Tarifi (4 kişilik)
400 gram tavuk göğsü
Bir buçuk su bardağı yağsız süt
2 diş sarmısak
Tuz
Karabiber
Bulamak için:
1 su bardağı galeta unu
Garnitür:
Brokoli ve havuç
TAVUK göğsünü uzun şeritler halinde doğrayın. Yağsız süt, kıyılmış sarmısak, tuz ve karabiberi derin bir kaba alın. Dilimlenmiş tavuk etlerini bu sosun içine koyun ve bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün sütte beklettiğiniz tavuk etlerini galeta ununa bulayın ve fazla unu hafif silkeleyerek alın. Fırın telini tepsinin içine oturtun ve tavuk etlerini telin üzerine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak olarak brokoli ve havuçla birlikte servis yapın.
Aşçının notu: Tavuk eti beklediği zaman kuruyacağı için, fırından çıkınca hemen tüketmelisiniz.
Tavuğun en çıtır hali
Çıtır Parmak Tavuk Tarifi (6 kişilik)
6 adet tavuk pirzola(kemik ve derisi alınmış)
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı nişasta
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için: Sıvıyağ
TAVUK pirzolaları parmak genişliğinde ve uzunluğunda dilimleyin. Ayrı bir yerde zeytinyağı, sıvıyağ, nişasta, kimyon, toz kırmızıbiber ve tuzu iyice çırpın. Tavuk parçalarını bu karışıma ekleyip iyice harmanlayın. 1 saat dinlendirip kızgın sıvıyağda kızartın. Ilık olarak servis yapın.
Tavuğun en çıtır hali
Hellimli Çıtır Tavuk Tarifi (6 kişilik)
6 adet tavuk baget
Yeteri kadar su
1 orta boy soğan
2 adet yumurtanın akı
1 paket hellim peyniri
1 paket hazır pane harcı
Tuz
TAVUKLARI bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Soyup ikiye böldüğünüz soğanı tencereye ilave edip tavukları haşlayın. Diğer taraftan yumurta aklarını bir tabağa alıp çırpın. Üzerine rendelenmiş hellim peyniri ve pane harcı ilave edip karıştırın. Haşladığınız bagetleri süzüp soğutun. Hafifçe tuzlayın. Daha sonra hellimli harca bulayın. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri