Tatlıya da yakışıyor, tuzluya da...
KITIR PATATES(6 Kişilik)
Malzemeler:
4 adet orta boy patates
125 gram cheddar peyniri
3 çorba kaşığı patates nişastası
Bir buçuk su bardağı krema
Bir buçuk su bardağı mısır gevreği
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Patatesleri soyup ince halkalar halinde doğrayın. Peyniri rendeleyip tuz ve karabiberle karıştırın. Ayrı bir kapta nişasta ile kremayı karıştırın. Patateslerin yarısını bir fırın kabına dizin. Üzerine peynirli karışımın yarısını dökün. Peynirli karışımın üzerine kremalı karışımın yarısını dökün. Kalan patatesleri fırın kabına dizip, üzerine peynirli karışımı en üste de kalan kremalı karışımı yayın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 45 dakika pişirin. Mısır gevreğini robotta çekip, fırından çıkardığınız patateslerin üzerine dökün. Bir spatula ile üzerini düzeltin. Yeniden fırına sürüp 20 dakika daha pişirin. Dilimleyip servis yapın.
Tatlıya da yakışıyor, tuzluya da...
MISIR GEVREKLİ KUPLAR(4 Kişilik)
Malzemeler:
İki buçuk su bardağı mısır gevreği
1 su bardağı fındık
2 paket (80’er gramlık) sütlü çikolata
2 kahve fincanı tozşeker
Çilekli sos için:
500 gram çilek
1 su bardağı krema
3 çorba kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı tozşeker
Hazırlanışı:
Mısır gevreğini derin bir kaba alın. Fındığı hafif kavurun ve soğuduktan sonra robottan geçirin. Çikolatayı benmari usulü eritin. Fındık, çikolata ve tozşekeri mısır gevreğinin içine katın ve karıştırın. Bu karışımı kupların içine paylaştırın. Çilekli sos için çilekleri yıkayın ve 4 adet çileği kenara ayırın. Kalanların saplarını koparın ve blenderden geçirip, püre haline getirin. Tencereye aldığınız çilek püresinin içine krema, mısır nişastası ve tozşeker katın. Sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Hafif ılındıktan sonra kuplardaki tatlının üzerine paylaştırın. Çilekle süsledikten sonra donması için buzdolabında 1-2 saat bekletin ve servis yapın.
Tatlıya da yakışıyor, tuzluya da...
BEYAZ ÇİKOLATALI KITIRLAR(20 Adet)
Malzemeler:
100 gram beyaz çikolata
1 çorba kaşığı sıvıyağ
3 çorba kaşığı ballı mısır gevreği
2’şer çorba kaşığı ince kıyılmış fındık ve badem
1’er çorba kaşığı soyulmuş bütün fındık ve badem
Hazırlanışı:
Çikolatayı benmari usulü eritin. Sıvıyağı ekleyin. Mısır gevreği dışındaki malzemeleri çikolataya ilave edip karıştırın. Daha sonra mısır gevreğini ekleyin. Bir tepsiye yağlı kağıt serin. Malzemeden birer kaşık alıp tepsiye koyun. Soğuyunca servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri