Tarihimizden lezzet derlemesi

TANDIR ÇORBASI(6 Kişilik)

Malzemeler:

Yarım su bardağı nohut

Yarım su bardağı kurufasulye

Yarım su bardağı aşurelik buğday

3 çorba kaşığı kırmızı mercimek

4 çorba kaşığı tereyağı

1 adet orta boy soğan

8-10 su bardağı sıcak et suyu

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Nohut, kurufasulye ve aşurelik buğdayı bir gece önceden ayrı ayrı kaplarda ıslatın. Ertesi gün süzüp, yeniden su ekleyin. Ayrı kaplarda hafif diri kalacak şekilde haşlayın ve süzün. Tereyağını bir tencereye alıp, üzerine ince kıyılmış soğanı ilave edin ve rengi dönene dek kavurun. Üzerine 8 su bardağı et suyu ilave edin. Nohut, kurufasulye, buğday, kırmız mercimek, tuz ve karabiber ekleyin. Mercimek yumuşayana dek (çorba koyu olursa kalan et suyunu da ilave edin) pişirip, servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...