Tam mevsimi enginar

ENGİNARLI ÇORBA(4 Kişilik)

Malzemeler:

1 adet iri enginar 

1/4 limonun suyu 

4 çorba kaşığı sıvıyağ 

2 çorba kaşığı un 

1 su bardağı süt 

4 su bardağı su 

1/4 demet dereotu

Tuz

Hazırlanışı:

Ayıklanıp yıkanmış enginarı küçük küpler halinde doğrayarak, limonlu suda haşlayın. Tencereye sıvıyağı ve 2 çorba kaşığı unu ekleyip, un hafifçe sararana dek sürekli karıştırarak kavurun. Sonra sütü karıştırarak katın. Ardından da 4 su bardağı suyu, enginarı, tuzu ekleyip, ağır ateşte çorbanın üzeri göz göz olana dek pişirin. Çorbayı ateşten alıp, üzerine kıyılmış dereotu serperek, servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...