Sütün en leziz hali: Krema
KREMALI PATATES(6 Kişilik)
Malzemeler:
4 adet patates
3 diş sarmısak
1 paket krema
Yeteri kadar tuz
Hazırlanışı:
Patatesleri yuvarlak şekilde dilimleyin. Fırın kabına yerleştirip, üzerine doğranmış sarmısakları serpiştirin. Kremayı yayıp, tuz serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, patatesler yumuşayana dek pişirin. Dilimleyip servis yapın.
Sütün en leziz hali: Krema
KREMALI BONFİLE(4 Kişilik)
Malzemeler:
1 kg bonfile (3-4 cm kalınlığında kesilmiş ve dövülmemiş)
Krema için:
2 paket krema
2 çorba kaşığı hardal (acı ya da tatlı)
Dilerseniz sarmısak
Servis için:
Kızarmış ekmek
Hazırlanışı:
Etleri yapışmaz yüzeyli tavada arkalı önlü pişirin. Servisten hemen önce, krema, hardal, sarmısak karışımını üzerine döküp, biriki dakika daha pişirin. Bonfileleri kızarmış ekmek dilimlerinin üzerine koyup servis yapın.
Sütün en leziz hali: Krema
KREMALI SEBZE ÇORBASI(4 Kişilik)
Malzemeler:
1’er adet orta boy kabak, havuç, patates ve çarliston biber
Yarımşar kırmızı biber ve soğan
5 adet çalı fasulye
2 çiçek brokoli
6 su bardağı su
2 çorba kaşığı krema
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un, tuz
Hazırlanışı:
Kabak, havuç, patates, çarliston biber, kırmızı biber, soğan ve fasulyeyi temizleyip küp şeklinde doğrayın. Suyu bir tencereye alın. Tuzunu ayarlayın. Üzerine sebzeleri ilave edin. Sebzeler yarı yarıya yumuşayınca, ince kıydığınız brokoliyi tencereye ekleyin. Küçük bir tavada margarini eritip unu rengi dönene dek kavurun ve çorbaya ekleyin. Sebzeler tamamen yumuşayınca kremayı ilave edip ocaktan alın. Sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler