Sultani bezelye
ZEYTİNYAĞLI SULTANİ BEZELYE(4 Kişilik)
Malzemeler:
Yarım kg sultani bezelye
1 adet büyük boy soğan
1 adet orta boy havuç
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet domates
2 tatlı kaşığı tozşeker
Yarım demet dereotu
1 kahve fincanı ılık su
Tuz
Hazırlanışı:
Bezelyeleri ayıklayın. Soğanı irice, havucu ise zar şeklinde doğrayın. Bezelye, soğan ve havucu tencereye alın. Zeytinyağını ilave edin. Domatesi bütün şekilde tencereye yerleştirin. Tozşeker, kıyılmış dereotu, tuz ve suyu ekleyin. Kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Piştiğinde servis tabağına dizerek, ortasına domatesi yerleştirin. Arzuya göre dereotu ile servis yapın.
Sultani bezelye
SULTANİ BEZELYE BASTI(4 Kişilik)
Malzemeler:
1 kg sultani bezelye
100 gram tereyağı
2 adet soğan
300 gram kuzu eti, tuz
Bir buçuk su bardağı sıcak su
Haşlamak için:
12 su bardağı su
1 çay kaşığı silme karbonat
Hazırlanışı:
Tereyağını bir tencereye alın. Üzerine yemeklik doğranmış soğan ve eti ilave edin. Tencerenin kapağı kapalı olarak ve ara sıra karıştırarak 30 dakika pişirin. Daha sonra kenara alıp dinlendirin. Geniş bir tencereye 12 su bardağı su ve karbonatı koyup ocağa oturtun. Kaynamaya başlayınca bezelyeyi ilave edin ve 15 dakika haşlayın. Süzüp tencereden alın. Pişirdiğiniz eti yayvan bir tencerenin tam ortasına koyun. Etrafına bezelyeyi yerleştirin. Tuz ve bir buçuk su bardağı suyu ekleyin. Bezelye yumuşayana kadar pişirin. Tencerenin üzerine servis tabağını kapatın. Ters çevirerek yemeği tabağa aktarın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler