Sufle'nin lezzet dolu alternatifleri
Fransız Mutfağı'nın en özel lezzetlerinden olan suflenin alternatiflerini sizler için derledik...
Çikolatalı Sufle Tarifi (6 kişilik)
6 adet yumurta
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı tozşeker
150 gram margarin
160 gram bitter çikolata
3 çorba kaşığı toz kakao
Yarım çay kaşığı tuz
Üzeri için:
2 çorba kaşığı pudraşekeri
4 çorba kaşığı krema
İLK olarak çikolataları porselen bir kaba koyun. Benmari usulü erimesi için sıcak suyun üzerine oturtun. Süt, tozşeker, margarin ve toz kakaoyu bir tencereye alın. Margarin eriyinceye kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Akları mikserle çırparak katı hale getirin. Tuz ekleyip tekrar mikserleyin. Eriyen çikolatayı, yumurta sarılarını ve kar haline getirdiğiniz yumurta aklarını tahta bir kaşıkla birbirine karıştırın ve sufle kabına alın. Fırını önceden 150 dereceye ısıtın. Sufle kabını fırına verdiğinizde fırının sıcaklığını 200 dereceye getirin. Üzeri kabarıp kabuk halini alana kadar pişirin. Pudra şekeri ve taze kremayla birlikte sıcak olarak servis yapın.
Sufle'nin lezzet dolu alternatifleri
Narlı Sufle Tarifi (4 kişilik)
2 adet nar
2 adet yumurtanın akı
1 çay bardağı tozşeker
1 çay bardağı krema
2 çorba kaşığı un
NARLARI ikiye bölün. İçlerini çıkarıp, daha sonra kullanılmak üzere kenara alın. Ayrı bir yerde yumurta aklarını çırpın. Tozşeker ekleyip karıştırın. Başka bir kapta krema ile unu karıştırıp, yumurtalı karışıma ilave edin. Tanelenmiş nar ekleyip, nar kabuklarının içlerine pay edin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Daha sonra sıcak olarak servis yapın.
Sufle'nin lezzet dolu alternatifleri
Çikolatalı Sufle Tarifi (6 kişilik)
200 gram rendelenmiş çikolata
150 gram tereyağı
3 adet yumurta
Bir tutam tuz
1/3 su bardağı tozşeker
Servis için:
Krema, pudraşekeri
Çikolata ve tereyağını kısık ateşte eritin. Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın. Yumurta sarılarını 2
çorba kaşığı tozşekerle birlikte çırpın. Yumurta aklarını bir tutam tuzla kar gibi olana dek çırpın. İyice işlemini bırakın. Yumurta sarılarını, ocaktan aldığımız eritilmiş çikolatalı karışıma ekleyin. İyice karıştırın. Yumurta aklarını da yavaş yavaş ve tahta kaşıkla 8 hareketi yaparak ekledikten sonra karışımı hafifçe yağlanmış sufle kaplarına yarı yarıya doldurun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz yanında krema ve pudraşekeriyle servis yapın.
Aşçının notu: Sufle karışımını hemen kullanmayacaksanız aklarını karıştırmadan buzdolabında 8 saat bekletebilirsiniz. Buzdolabından çıkardıktan sonra yarım saat oda sıcaklığında bekletip, pişirebilirsiniz.
Sufle'nin lezzet dolu alternatifleri
Portakallı Sufle Tarifi
1 adet büyük boy portakalın
rendelenmiş kabuğu ve suyu
1 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı vanilya
3 çorba kaşığı tozşeker
20 gram krema
3 adet yumurtanın sarısı + 4 adet
yumurtanın akı
Bir tutam tuz
Sufle kabına serpiştirmek için:
Tozşeker, badem, ceviz veya fındık
parçacıkları
Üzeri için: Pudraşekeri
Sütü kaynatıp, soğumaya bırakın. Ardından buzdolabında 4 saat dinlendirin. Çıkardığınızda ocağa oturtarak un, tereyağı, vanilya ve tozşekeri ilave edin. Ocaktan almaya yakın kremayı ekleyin. Soğumaya bırakın. Yumurtaların ak ve sarılarını ayırın. Akları mikserle çırparak kar haline getirin. Tuz ekleyip tekrar mikserleyin. Portakal suyunu koyulaşana kadar kaynatıp ılınmaya bırakın. Portakal suyu, portakalın rendelenmiş kabuğu,
yumurta sarısı ve kar haline gelen yumurta akını tahta kaşıkla ve 8 hareketi yaparak karıştırın ve kremalı karışıma ilave edin. Sufle kabını eritilmiş tereyağı ile yağlayıp buzdolabında dinlendirin. Ardından kabı ikinci kez yağlayın. Tozşeker, badem, ceviz veya fındık parçacıkları serpiştirin. Sufle malzemesini yerleştirin. Üzerini düzleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırının orta rafında 25 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz
üzerine pudraşekeri serpin. Sufle kabıyla beraber sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri