Soya soslu deniz lezzetleri
Soya ile deniz ürünlerinin muhteşem flörtü...
SOYA SOSLU ÇİNEKOP(4 Kişilik)
8 adet çinekop, 10-12 adet mantar, 8-10 adet arpacık soğan, 2-3 diş sarmısak, yarım çay bardağı zeytinyağı, yarım çay bardağı soya sosu, 4-5 adet tane karabiber, 1 tutam fesleğen
Çinekopları ayıklayıp, kılçıklarını çıkarın. Bir güveç kabının içine ortadan ikiye bölünmüş mantar, soğan ve sarmısağı yerleştirin. Üzerine balığı dizin. Derin bir kapta zeytinyağı ve soya sosunu karıştırıp, balığın üzerine gezdirin. Tane karabiber ve fesleğen serpin. Güvecin üzerini alüminyum folyo ile örtün ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında balık soya sosunu çekene kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Soya soslu deniz lezzetleri
TEMPURA KARİDES VESEBZELER(1 Kişilik)
1 adet yumurta, 1 su bardağı un, 1 su bardağı buzlu su, 3 adet orta boy karides, 1 adet ince dilim balkabağı, 1 adet ince dilim dolmalık, kırmızı biber, 1 adet ince dilim patlıcan, 2-3 adet kuşkonmaz, soya sosu, Kızartmak için: Sıvıyağ
Yumurtayı, unu ve 1 su bardağı buzlu suyu bir kapta iyice karıştırın. Karidesleri, balkabağı, dolmalık kırmızı biber, patlıcan ve kuşkonmazları bu karışıma bulayın. Kızdırılmış sıvıyağda kızartın. Fazla yağını süzmek için kağıt mutfak havlusunun üzerinde 1-2 dakika bekletin. Yanında küçük bir kap içinde soya sosuyla birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler