Sohbetlerinize lezzet katın

HAVUÇLU KEK(8 Kişilik)

Malzemeler:

1 adet yumurta

2 su bardağı rendelenmiş havuç

1 su bardağı iri çekilmiş ceviz

1 su bardağı süt

1 paket kabartma tozu

Bir buçuk çorba kaşığı margarin

3 su bardağı elenmiş un

1 tatlı kaşığı dolusu tarçın

1 su bardağı tozşeker

Kalıbı yağlamak için çok az margarin

Hazırlanışı:

Öncelikle yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın. Oda sıcaklığında margarin ve sütü ilave edin. Rendelenmiş havuç, ceviz, tarçın ve unla birlikte kabartma tozunu da ilave edip karıştırın. Margarinle yağlanmış kek kalıbına hamuru dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...