Sohbetlerinize lezzet katın
HAVUÇLU KEK(8 Kişilik)
Malzemeler:
1 adet yumurta
2 su bardağı rendelenmiş havuç
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
Bir buçuk çorba kaşığı margarin
3 su bardağı elenmiş un
1 tatlı kaşığı dolusu tarçın
1 su bardağı tozşeker
Kalıbı yağlamak için çok az margarin
Hazırlanışı:
Öncelikle yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın. Oda sıcaklığında margarin ve sütü ilave edin. Rendelenmiş havuç, ceviz, tarçın ve unla birlikte kabartma tozunu da ilave edip karıştırın. Margarinle yağlanmış kek kalıbına hamuru dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
Sohbetlerinize lezzet katın
ISPANAKLI ÇÖREK(6 Kişilik)
Malzemeler:
200 gram ıspanak
2 adet yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
Bir buçuk tatlı kaşığı tuz
1 adet soğan
karabiber
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar elenmiş un
Hazırlanışı:
Soğanı yemeklik doğrayın ve 2 çorba kaşığı zeytinyağında kavurun. Daha sonra ince kıyılmış ıspanağı ilave edin. 1-2 dakika karıştırın. Karabiber ve tuzunu da ilave edip, soğumaya bırakın. Diğer tarafta un, 1 adet yumurta, 1 çay bardağı zeytinyağı, tereyağı, süt ve kabartma tozunu karıştırıp, sert bir hamur elde edene kadar un ekleyerek yoğurun. 1-2 Soğuyan ıspanağı da blendırdan geçirip, hamura katın ve yoğurun. 3 Hamura ıspanağı katınca yumuşar, bu nedenle biraz daha un katıp orta sertlikte bir hamur elde edin. 4 Hamuru uzun bir rulo oluşturacak biçimde boyuna yuvarlayıp, sonra iki ucunu birleştirerek, yağlanmış tepsiye koyun. Üzerine yumurta sarısı sürün. Dilerseniz hamurdan bir miktar ayırarak çöreğin üzerini şekilli olarak süsleyebilirsiniz. 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Sohbetlerinize lezzet katın
SUSAMLI KURABİYE(6 Kişilik)
Malzemeler:
125 gram (yarım paket) margarin
8 çorba kaşığı tereyağı
Bir buçuk su bardağı susam
1 çay bardağı mısır unu
1 su bardağı pudraşekeri
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Hazırlanışı:
Oda sıcaklığındaki margarin ve tereyağını derin bir kaba alın. Susamı yapışmaz yüzeyli tavada pembeleşene kadar kavurun. Susam, mısır unu, pudraşekeri, kabartma tozu ve aldığı kadar unu yağa ilave ederek yoğurun. Küçük parçalar koparıp, istediğiz şekli verin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
Sohbetlerinize lezzet katın
FIRINDA PEYNİRLİ SİGARA BÖREĞİ(4 Kişilik)
Malzemeler:
2 adet yufka
250 gram beyaz peynir
1 demet maydanoz
Yarım demet nane
Karabiber
Üzerine:
1 çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı su
Hazırlanışı:
Peyniri dilimleyin ve tuzunun çıkması için ılık suda 10-15 dakika bekletin. Suyunu süzün ve ezin. İçine ince kıyılmış maydanoz, nane ve karabiberi ekleyip, karıştırın. Orta boy bir fırın tepsisini yağlayın. Yufkaları önce dörde, sonra her bir parçayı da ikiye kesin. Toplam 8 parça yufka elde edin. Üçgen şeklindeki yufkanın geniş kısmına peynirli harçtan koyun ve sigara böreği şeklinde sarın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın ve tepsiye dizin. Üzerlerine su ile açtığınız yoğurttan sürün. Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.