Sohbetiniz bol,çayınız demli olsun!
Kış mevsiminin karamsarlığını dağıtmak için ideal tarifler...
PATATESLİ BÖREK(30 Adet)
5 su bardağı un, 1 su bardağı süt, 2 çorba kaşığı yoğurt, yarım çay kaşığı sirke, 1 çay bardağı sıvıyağ, 2 adet yumurta, tuz, üzeri için: 175 gram eritilmiş margarin, 1 su bardağı sıvıyağ, içi için: 1 kg patates, 3 adet büyük boy soğan, bir buçuk çay bardağı zeytinyağı, 300 gram rendelenmiş beyaz peynir, tuz, pulbiber, karabiber
Bir kaba elediğiniz unun ortasını havuz şeklinde açın. Yumurtalardan birinin sarısını, üzerine sürmek için kenara ayırın. Una, yumurtanın akını ve diğer yumurtayı ekleyin. Üzerine süt, yoğurt, sirke, sıvıyağ ve bir tutam tuz ilave ederek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 1 saat dinlendirin. Dinlenmiş hamurdan 15 tane beze yapın. Bezelerin her birini 3'e bölün ve pasta tabağı büyüklüğünde açın. Birinci hamurun üzerine erimiş margarinden sürün. Üzerine ikinci hamuru koyup tekrar margarin sürün. Üçüncü hamuru en üste yerleştirin. Aralarına sürdüğünüz yağın donması için hamurları yarım saat dinlendirin. Üst üste koyduğunuz hamurları bir oklava yardımıyla tepsi büyüklüğünde açın ve üzerine sıvıyağ sürün. Hamuru ortadan ikiye bölün. İçi için patatesleri haşlayın, kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Yemeklik doğranmış soğanları zeytinyağında kavurun. Üzerine rendelenmiş patatesleri ilave edin ve karıştırın. Rendelenmiş beyaz peynir, tuz, pulbiber ve karabiberi ekleyip karıştırdıktan sonra tencereyi ateşten alın. Ortadan ikiye böldüğünüz hamurların geniş kenarına patatesli karışımdan koyup rulo şeklinde sarın. Ruloyu kendi etrafında sarıp gül böreği şekli verin. Hamurların hepsine aynı işlemi uygulayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Sohbetiniz bol,çayınız demli olsun!
MANTARLI MİLFÖYLER(8 Adet)
8 adet milföy, 250 gram mantar, 1 adet soğan, 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, yarım çay bardağı krema, tuz, karabiber, pulbiber, üzerine: 1 adet yumurta sarısı
Mantarların zarını soyun ve incecik doğrayın. Kıyılmış soğanla birlikte bir tavaya alın. Tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip, kısık ateşte 5 dakika soteleyin. Ocaktan alın ve krema ilave edin. Milföylerin ortasına mantarlı harçtan koyun. Kenardaki açık kısımlara yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında börekler kabarana kadar pişirin. Tepsiyi fırından çıkarıp, kaşar peyniri serpin. Tekrar sıcak fırında kaşar eriyene kadar tutun ve çıkarın. Sıcak olarak servis yapın.
Sohbetiniz bol,çayınız demli olsun!
KAYMAKLI POĞAÇA(20 Adet)
125 gram kaymak, yarım çay bardağı sıvıyağ, yarım su bardağı rendelenmiş beyaz peynir, 1 çay bardağı yoğurt, 1 adet yumurta, nane, 1 paket kabartma tozu, aldığı kadar un, 1 çay kaşığı tuz, üzerine: 1 adet yumurta sarısı
Yoğurma kabına kaymak, sıvıyağ, peynir, yoğurt, yumurta, nane ve tuzu alın. Kabartma tozu ve yavaşça unu ilave ederek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan yeşil erik büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzda yuvarlayıp şekil verin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşinceye dek pişirin. Ilık olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri