Soğanın en sevilen hali: Taze soğan
YEŞİL SOĞAN KREMALI TERE(6 Kişilik)
Malzemeler:
2 adet soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 büyük boy pırasa
1 su bardağı tavuk suyu
Dört buçuk su bardağı su
1 demet tere
Tuz, karabiber
1-2 dal nane
Kreması için:
3 dal taze soğan
1 kahve fincanı krema
1 çorba kaşığı limonun rendelenmiş kabuğu
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı worcestershire sos
Hazırlanışı:
Kıydığınız soğanı zeytinyağında soteleyin. Doğradığınız pırasayı ekleyerek 5 dakika daha soteleyin. Tavuk suyu ve suyu ilave ederek kaynamaya bırakın. Kıydığınız tereyi, tuz ve karabiberi ekleyin. 5 dakika sonra ateşten alıp ılınmaya bırakın. Blenderden geçirin. Soğumaya bırakın. Sosu için, soğanı incecik kıyın. Tüm krema malzemesiyle iyice karıştırın. Çorbayı kaselere alarak üzerine 1 çorba kaşığı sostan gezdirin. Nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri