Soğanın en sevilen hali: Taze soğan
YEŞİL SOĞAN KREMALI TERE(6 Kişilik)
Malzemeler:
2 adet soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 büyük boy pırasa
1 su bardağı tavuk suyu
Dört buçuk su bardağı su
1 demet tere
Tuz, karabiber
1-2 dal nane
Kreması için:
3 dal taze soğan
1 kahve fincanı krema
1 çorba kaşığı limonun rendelenmiş kabuğu
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı worcestershire sos
Hazırlanışı:
Kıydığınız soğanı zeytinyağında soteleyin. Doğradığınız pırasayı ekleyerek 5 dakika daha soteleyin. Tavuk suyu ve suyu ilave ederek kaynamaya bırakın. Kıydığınız tereyi, tuz ve karabiberi ekleyin. 5 dakika sonra ateşten alıp ılınmaya bırakın. Blenderden geçirin. Soğumaya bırakın. Sosu için, soğanı incecik kıyın. Tüm krema malzemesiyle iyice karıştırın. Çorbayı kaselere alarak üzerine 1 çorba kaşığı sostan gezdirin. Nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Soğanın en sevilen hali: Taze soğan
TAZE SOĞAN VE KIRMIZI SOĞANLI KİŞ(4 Kişilik)
Malzemeler:
Bir demet taze soğan
1 adet büyük boy kırmızı soğan
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı tereyağı
1 adet sivri biber
1 su bardağı beyaz peynir
Tuz, karabiber, kekik
Hazırlanışı:
Unu, geniş bir kaba alıp üzerine yoğurt, yumurta, 2 çorba kaşığı tereyağı ve tuz ekleyip birlikte yoğurun. Gerekirse su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın ve dinlenmeye bırakın. Taze soğanı jülyen, kırmızı soğanı ise piyazlık doğrayıp bir kaba alın. Üzerine doğranmış sivri biber, beyaz peynir, tuz, karabiber ve kekik ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız hamuru kalıba elinizle bastırarak yayın. Üzerine çatalla delikler açın. Soğanlı harcı hamurun üzerine yayın. Kalan tereyağını da parçalar halinde harcın üzerine koyun. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 15 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri