Soğanın en sevilen hali: Taze soğan
YEŞİL SOĞAN KREMALI TERE(6 Kişilik)
Malzemeler:
2 adet soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 büyük boy pırasa
1 su bardağı tavuk suyu
Dört buçuk su bardağı su
1 demet tere
Tuz, karabiber
1-2 dal nane
Kreması için:
3 dal taze soğan
1 kahve fincanı krema
1 çorba kaşığı limonun rendelenmiş kabuğu
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı worcestershire sos
Hazırlanışı:
Kıydığınız soğanı zeytinyağında soteleyin. Doğradığınız pırasayı ekleyerek 5 dakika daha soteleyin. Tavuk suyu ve suyu ilave ederek kaynamaya bırakın. Kıydığınız tereyi, tuz ve karabiberi ekleyin. 5 dakika sonra ateşten alıp ılınmaya bırakın. Blenderden geçirin. Soğumaya bırakın. Sosu için, soğanı incecik kıyın. Tüm krema malzemesiyle iyice karıştırın. Çorbayı kaselere alarak üzerine 1 çorba kaşığı sostan gezdirin. Nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Soğanın en sevilen hali: Taze soğan
YEŞİL MERCİMEKLİ SOĞAN SALATASI(8 Kişilik)
Malzemeler:
2 adet kırmızı soğan
1 demet taze soğan
1 su bardağı yeşil mercimek
Yeteri kadar su
Yarım su bardağı pirinç
1 su bardağı mısır
Yarımşar maydanoz, demet dereotu ve nane
1 tatlı kaşığı kimyon
4 çorba kaşığı nar ekşisi
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
Tuz
Hazırlanışı:
Mercimeği küçük bir tencereye alıp üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyin. Kaynadıktan sonra 5 dakika daha pişirin. Altını kapatıp üzerine 1 su bardağı soğuk su ekleyin. 5 dakika bekletip süzün. Yeniden tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin. Dağılmayacak şekilde haşlayıp süzün. Pirinci küçük bir kaba alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip diri kalacak şekilde haşlayıp süzün. Kırmızı soğanları piyazlık, taze soğanları ise bir parmak uzunluğunda doğrayın. Yeşillikleri ince kıyın. Mercimeğin üzerine haşlanmış pirinç, mısır, kırmızı soğan, yeşillikler, taze soğan, kimyon ve tuz ilave edin. Sosu için nar ekşisi, zeytinyağı ve limon suyunu karıştırıp salatanın üzerine gezdirin. Harmanlayıp servis yapın.
Soğanın en sevilen hali: Taze soğan
TAZE SOĞANLI TAVUK(3 Kişilik)
Malzemeler:
3 adet tavuk butu
15 dal taze soğan
Tuz
Karabiber
Köri
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Hazırlanışı:
Tavukları, bol yağ koyduğunuz derin bir kızartma kabında 15 dakika kadar kızartın. Soğanları 3 parmak eninde doğrayın ve kızartma tenceresine atın. Tavuklarla birlikte 23 dakika daha kızartın. Üzerlerine köri, karabiber ve tuz ekleyip, 1 dakika sonra delikli bir kepçe ile yağını süzerek tencereden alın.
Soğanın en sevilen hali: Taze soğan
TAZE SOĞAN VE KIRMIZI SOĞANLI KİŞ(4 Kişilik)
Malzemeler:
Bir demet taze soğan
1 adet büyük boy kırmızı soğan
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı tereyağı
1 adet sivri biber
1 su bardağı beyaz peynir
Tuz, karabiber, kekik
Hazırlanışı:
Unu, geniş bir kaba alıp üzerine yoğurt, yumurta, 2 çorba kaşığı tereyağı ve tuz ekleyip birlikte yoğurun. Gerekirse su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın ve dinlenmeye bırakın. Taze soğanı jülyen, kırmızı soğanı ise piyazlık doğrayıp bir kaba alın. Üzerine doğranmış sivri biber, beyaz peynir, tuz, karabiber ve kekik ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız hamuru kalıba elinizle bastırarak yayın. Üzerine çatalla delikler açın. Soğanlı harcı hamurun üzerine yayın. Kalan tereyağını da parçalar halinde harcın üzerine koyun. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 15 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler