Sofralar ''çilek'' açtı

Rengi ve aromasıyla tatlılara hayat veren çilek ile lezzetli tarifler...

ÇİLEK SOSLU MUHALLEBİ(7 Kişilik)

Malzemeler:

Yarım kg çilek

1 su bardağı tozşeker

2 su bardağı su

15 gram toz jelatin (bitkisel)

Muhallebisi için:

İki buçuk su bardağı süt

1 çorba kaşığı un

1 çorba kaşığı nişasta

Yarım su bardağı tozşeker

1 çay kaşığı vanilya, 1 adet yumurta

Hazırlanışı:

Çilekleri küçük doğradıktan sonra bir kaba alın. Şeker ve suyu ekleyip yarım saat bekletin. Bu sürenin sonunda toz jelatini ilave edin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak kaynayana dek pişirin. Küçük kalıpların dibine çilekli karışımı paylaştırın. Dolapta, 2-3 saat dinlendirin. 2Muhallebiyi hazırlamak için, tüm muhallebi malzemesini derin bir kaba alın. İyice karıştırdıktan sonra ocağa yerleştirin. Malzemeler muhallebi kıvamını alana dek karıştırarak pişirin. Piştiğinde ocaktan alarak çilek jölesinin üzerine paylaştırın. Buzdolabında 2 saat beklettikten sonra ters çevirerek servis yapın.

Bakmadan Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.