Sıradışı 12 makarna tarifi
Mantar Soslu Makarna Tarifi (4 kişilik)
1 paket makarna
1 kavanoz dilim mantar
1 kutu krema
1 çorba kaşığı kuru fesleğen
3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Makarnayı tuzlu suda haşlayın. Süzgeçten geçirin. Mantarları zeytinyağında soteleyin. Kremayı küçük bir tavaya koyup ısıtın. Zeytinyağında sotelenen mantarı kremaya ekleyin. Sosu 1-2 dakika ocakta tutup, 1 çorba kaşığı kuru fesleğeni ilave edin. Hazırladığınız sosu makarnaya karıştırıp, sıcak servis yapın.
Sıradışı 12 makarna tarifi
MACCHERONİ(Tavuklu ve Kurutulmuş Domatesli Makarna) Tarifi (6 kişilik)
1 paket kalem makarna
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
Yeteri kadar su,
tuz
İç malzemesi için:
250 gram piliç bonfile
3 çorba kaşığı zeytinyağı
100 gram kurutulmuş domates
1 diş dövülmüş sarmısak
100 ml (1 kutu 200 ml) krema
5 dal kıyılmış maydanoz
6 yaprak kıyılmış fesleğen
1 çay bardağı makarna suyu
(makarnayı haşladığınız su)
1 çorba kaşığı tereyağı,
tuz,
karabiber
Servis için:
100 gram toz veya rendelenmiş parmesan peyniri
SIVIYAĞ ve tuz eklediğiniz suda makarnayı 7-8 dakika haşlayıp, süzün. Jülyen doğranmış piliç bonfileyi zeytinyağında rengi dönene kadar soteleyin. Jülyen doğranmış kurutulmuş domatesi katın ve 1-2 dakika daha sotelemeye devam edin. Sarmısak ve kremayı ilave edin. Kıyılmış maydanoz, fesleğen, tuz ve karabiberi ekleyin. Tüm malzemeyi şöyle bir çevirdikten sonra makarna suyu ve tereyağını koyup, bir taşım kaynatın. Makarna ve iç malzemeyi wok tavayaalın. Tatların birbirine geçmesi için kısık ateşte 1-2 dakika pişirin. Üzerine toz veya rendelenmiş parmesan peyniri serperek, servis yapın.
Sıradışı 12 makarna tarifi
Kalamarlı Ev Makarnası Tarifi (6 kişilik)
Hamuru için: 1 su bardağı un
4 adet yumurta, tuz
İçi için: 1 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
2 diş sarmısak
10-12 adet kiraz domates
200 gram halka doğranmış kalamar
1 çay kaşığı karabiber, taze kekik, tuz
Derin bir kabın içine un, yumurta ve tuzu alarak iyice yoğurun. 1 cm kalınlığında açın. Bu şekilde 30 dakika dinlendirin. Soğanı piyazlık doğrayın. Zeytinyağında soteleyin. Sarmısağı kıyarak soğana ekleyin. Sotelemeye devam edin. Bütün şekildeki kiraz domates ve kalamarı ilave edip soteleyin. Karabiber, kekik ve tuzu ekleyip, karıştırın. Dinlendirdiğiniz hamuru açıp, kare keserek tuzlu suda haşlayın. Servis tabağına alarak üzerine hazırladığınız soğanlı karışımı gezdirin ve karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.
Sıradışı 12 makarna tarifi
Fırında Makarna Tarifi (6 kişilik)
Yarım paket fırın makarna
3 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
İki buçuk su bardağı süt
4 adet yumurta
Tuz, karabiber
250 gram rendelenmiş kaşar peyriri
Makarnayı tuzlu suda bütün olarak haşlayın ve süzün. Tencereye 3 çorba kaşığı yağı alıp, eritin. Süzülen makarnayı içine atıp, iyice harmanlayın. Ayrı bir kasede sütü, yumurtaları, tuz ve karabiberi çırpın. Kaşar peynirinden 2 çorba kaşığı kadar ayırıp, kalanını sütlü karışıma ekleyerek, karıştırın. Bu karışımı tenceredeki makarnaya ilave edip, iyice harmanlayın. Bir fırın kabını yağlayıp, hazırlanan makarnayı içine dökün. Üzerine, ayırdığınız kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Fırından alıp, dilimleyerek servis yapın.
Sıradışı 12 makarna tarifi
Fırında Pazılı Makarna Tarifi (6 kişilik)
Yarım paket makarna
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet orta boy soğan
Yarım bağ pazı yaprağı
Tuz,
karabiber
4 adet yumurta
1 su bardağı süt
100 gr beyaz peynir veya lor peyniri (arzuya göre)
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
MAKARNALARI haşlayıp suyunu süzelim ve bir kenarda bekletelim. Yarım çay bardağı sıvıyağda, küp doğranmış soğanı pembeleştirelim. 1 Üzerine doğranmış pazı yapraklarını, tuz ve karabiberi ekleyip, 2-3 dakika daha kavuralım. Ayrı bir kapta yumurtaları, 1 su bardağı sütü ve kalan yarım çay bardağı sıvıyağı çırpalım. 2 Bu karışımı, önceden haşlayıp soğuttuğumuz makarnalara ilave edelim. Ardından ezilmiş beyaz peyniri de ilave edip, karıştıralım. Fırın kabını margarinle yağlayıp, tabanına un serpelim. Yumurta soslu makarnanın yarısını fırın kabının içine yayalım. Üzerine pazılı harcı yayarak dökelim. 3 En son olarak kalan makarnayı da üzerine yayıp, rendelenmiş kaşar peynirini serpelim. Isıtılmış 200 derece fırında kaşarlar eriyip, üzeri hafifçe pembeleşene dek pişirelim. Ilınınca pazılı makarnayı dilimleyip servis yapalım.
Sıradışı 12 makarna tarifi
Fırın Makarna Tarifi (8 kişilik)
1 paket fırın makarna
3 adet soğan
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 kg kıyma
Tuz, karabiber, tarçın
Yarım demet maydanoz
1 adet yumurta
1 su bardağı rendelenmiş hellim peyniri
Beşamel sos için:
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 çay bardağı rendelenmiş
kaşar peyniri
Üzeri için: 1 su bardağı
rendelenmiş hellim peyniri
BEŞAMEL sosu hazırlamak için tereyağını eritip, unun rengi dönene kadar kavurun. Üzerine süt ilave edip, koyulaşınca ocaktan alın. Kaşar peynirini ekleyip karıştırın. İç harcı hazırlamak için soğanı küp doğrayıp, sıvıyağda pembeleşene dek soteleyin. Üzerine kıyma, tuz, karabiber ve tarçın ilave edip kavurun ve soğumaya bırakın. Soğuyunca kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın. Makarnayı, tuz attığınız kaynar suda, paketin üzerinde önerilen süre kadar haşlayıp, süzün. Makarnayı yumurta ve rendelenmiş hellim peyniri ile karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine makarnanın yarısını yerleştirin. Üzerine iç harcı yerleştirip, beşamel sosu gezdirin. Kalan fırın makarnayı tepsiye koyun. Üzerine rendelenmiş hellim peynirini serpip, önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana dek pişirin. Dilimleyip, ılık olarak servis yapın.
Sıradışı 12 makarna tarifi
Pırasalı Makarna Tarifi (6 kişilik)
Yarım paket makarna
Yarım kg pırasa
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım demet maydanoz,
Yarım demet nane
Yarım demet dereotu,
tuz,
karabiber
MAKARNAYI bol suda 10 dakika haşlayın. Bu arada pırasanın beyaz kısımlarını parmak uzunluğunda doğrayıp, ortadan ikiye kestikten sonra jülyen şeklinde ince uzun şeritler halinde kesin. Tavaya 3 çorba kaşığı zeytinyağını aktarıp, içinde pırasaları kavurun. Üzerine doğranmış maydanoz, nane ve dereotunu katıp karıştırın. Tuzunu ayarlayıp ocaktan alın. Makarnaların suyunu süzdürüp bir kaba aktarın. Üzerine pırasalı harcı ve kalan zeytinyağını ekleyip harmanlayın. ‹ster sıcak, ister soğuk servis yapın.
Sıradışı 12 makarna tarifi
Kivili Makarna Tarifi (6 kişilik)
1 paket makarna
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
6 su bardağı su
5 adet kivi
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı ince kıyılmış badem
2 çorba kaşığı iri dövülmüş ceviz
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
4 çorba kaşığı krema
tuz
karabiber
Makarnayı sıvıyağ ve tuz eklediğiniz suda 7-8 dakika haşlayın. Süzüp geniş bir kaseye alın. Diğer taraftan tereyağını eritip, badem ve cevizi hafifçe kavurun. Üzerine rendelenmiş limon kabuğu, krema, soyulup küp doğranmış kivi, tuz ve karabiber ekleyin. Hafifçe karıştırıp ocaktan alın. Hazırladığınız sosu makarnanın üzerine gezdirip harmanlayın ve sıcak servis yapın.
Sıradışı 12 makarna tarifi
Etli makarna Tarifi (üye tarifi)
1 PAKET FİYONK MAKARNA
300 GR MİNİK DOĞRANMIŞ KUZU ETİ
1 ADET KIRMIZI BİBER
1 ADET YEŞİL BİBER
5 ADET TAZE SOĞAN
1 DEMET MAYDONOZ
5 ADET DOMATES
2 DİŞ SARIMSAK
1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
5 YEMEK KAŞIĞI İSOT
1 ÇAY BARDAĞI KADAR SIVI YAĞ
BAHARAT
ORTA BOY TENCEREYE 1 LÜTRE SU ALINIR KAYNADIKTAN SONRA BİRAZ SIVI YAĞ VE TUZ EKLENİR.MAKARNALARIDA EKLEYİP KISIK ATEŞTE 7 DAKİKA FALAN HAŞLANIR.MAKARNALARI ÇOK HAŞLAMIYORUM EZİLİYOLAR SONRA.
DİĞER TARAFTA ETLER SIVI YAĞDA KAVULUR.ÜZERİNE KÜP KÜP DOĞRANMIŞ DOMATESLER BİBERLER VE MİNİK DOĞRANMIŞ SARIMSAKLAR EKLENİR TENCERENİN KAPAĞI KAPATILIR 4 5 DK PİŞİRİLİR.SALÇA ÇOK AZ SUYLA EZİLİP TENCERENENİN İÇİNE ALINIP Bİ KAÇ DK SOTELENİR.SOĞANLAR İNCE İNCE KIYILIP TENCERENİN İÇİNE ALINIR EN SON İSOT VE BAHARATLAR EKLENİP KARIŞTIRILIR.ILIK MAKARNALAR DA TENCERENİN İÇİNE ALINIP KARIŞTIRILIR.
Aşçının notu: TENCERENİN KAPAĞINI KAPATIP 10 15 DK DİNLENDİRİLİP CACIKLA SERVİS YAPILIR.AFİYET OLSUN.
Sıradışı 12 makarna tarifi
Kabaklı Fırında Makarna Tarifi (6 kişilik)
3 adet kabak
1 paket fırın makarna
1 adet kırmızı biber
2 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
1 çay bardağı un
2 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
karabiber
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı küp doğranmış beyaz peynir
1 MAKARNAYI tuzlu suda haşlayıp süzün. Geniş bir kaba aktarıp kenara alın. Kabakları temizleyip kabuklarıyla birlikte küçük küpler halinde doğrayın. Kırmızı biberi ince kıyın. 1 çorba kaşığı tereyağını geniş bir tavada eritip kabakları soteleyin. Üzerine kırmızı biberi katıp, 2 dakika birlikte kavurun. Tuz ve karabiber ilave edip ocaktan alın.
2 Kalan tereyağını küçük bir kaba alıp eritin. Üzerine unu ekleyip rengi hafifçe dönene dek kavurun. Sütü katıp sürekli karıştırarak kıvam alana dek pişirin ve ocaktan alın.
3 Kaşar peyniri ve kıyılmış maydanozu harmanlayın. İçinden 3 çorba kaşığını kenara ayırıp, kalanının üzerine beyaz peynir ilave edin. Harmanlayıp sebzelerin üzerine dökün.
4 Kabaklı karışım ve beşamel sosu makarnanın üzerine ekleyip, harmanlayın. Daha sonra yağlanmış bir fırın kabına aktarın. Kenara ayırdığınız kaşar peyniri- aydanoz karışımını üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 210 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Dilimleyerekservis yapın.
Sıradışı 12 makarna tarifi
Fantazi Fırın Makarna Tarifi (8 kişilik)
1 paket fırın makarna
250 gram kıyma
3 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet küçük boy havuç
1 su bardağı haşlanmış bezelye
5 dal maydanoz
Tuz, karabiber
Beşamel sos için:
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 çay barda
Sıvıyağı tavaya alıp kıymayı ve yarım daire şeklinde kestiğiniz havuçları kavurun. Havuçlar yumuşayınca
bezelyeyi de üzerine ekleyin. Bir-iki çevirip ocaktan alın. Harca kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip
kenara alın. Diğer taraftan, beşamel sosu hazırlamak için tereyağını eritip, unu rengi dönene kadar kavurun.
Üzerine sütü ilave edip koyulaşınca ocaktan alın. Makarnayı, tuz attığınız suda, paketin üzerinde önerilen süre kadar haşlayıp, süzün. Beşamel sosu ve kaşar peynirini makarnaya karıştırın. Yağlanmış kek kalıbının
içine 2-3 sıra makarna koyun, üzerine kıymalı harçtan dökün. Üstüne tekrar makarna koyup, yeniden kıymalı
harcı dökün. En üste makarna yerleştirin. Kabın üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış
200 derece fırında, 40-45 dakika pişirin. Kaptan ters çevirerek çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.
Sıradışı 12 makarna tarifi
Domatesli Makarna Tostu Tarifi (6 kişilik)
1 paket çubuk makarna
5 adet domates
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
Bir buçuk su bardağı ezilmiş beyaz peynir
3 çorba kaşığı tereyağı
tuz
Makarnayı tuzlu suda, paketinde belirtilen süre kadar haşlayın. Süzüp kenara alın. Domatesleri halka halka doğrayın. Yumurtayı sütle çırpın. Yağlanmış bir fırın tepsisine makarnanın yarısını dökün. Üzerine domatesleri dizip peyniri serpin. Kalan makarnayı da üzerine ekleyip düzeltin. Yumurta eklediğiniz sütü tepsinin üzerinde gezdirin. Tereyağını küçük parçalar halinde makarnanın üzerine koyun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar