Şimdi onlar yeni gözde: Gurme hamburgerler
Köftesinden ekmeğine, sosundan çeşit çeşit iç malzemesine, özenle hazırlanıp sunulan son dönemin gurme hamburgerlerini merak edip, köşe bucak dolaştık ve en lezzetli olanlardan bazılarını sizinle buluşturduk.
Burger House
3’lü Mini Burger: Klasik burger, cheddar burger ve casablanca acılı burgerden oluşan “3’lü Mini Burger”in ekmeğinden sosuna her şey katkısız şekilde ve elde hazırlanıyor. Son derece lezzetli olan mini burgerlerin köftelerinde Trakya bölgesindeki çiftliklerden temin edilen dana döş eti kullanılıyor ve günlük olarak yapılıyor. Klasik burger; dilimlenmiş halka domates, turşu, köfte ve marulla, cheddar burger; domates, turşu, karamelize soğan, cheddar peyniri, köfte ve marulla, casablanca acılı burger ise acılı Arnavut biberi sosu, karamelize soğan, köfte ve marulla hazırlanıyor. Fiyatı 21.75 TL. (www.burgerhouse.com.tr)
Şimdi onlar yeni gözde: Gurme hamburgerler
Gürkan Şef Steak House
Şef Burger: 10 gün dinlendirilen düve etinin zırhla çekilmesi sonrasında tuz ve karabiberle harmanlanan kıyma, 1 hafta da bu şekilde dinlendiriliyor. Daha sonra porsiyonlanıp hamburger köftesi oluyor ve Gürkan Şef Steak House’un kendi yapımı olan hamburger ekmeklerinin içindeki yerini alıyor. Günlük taze malzemelerin kullanıldığı Gürkan Şef Burger’de 180 gram burger köftesi, karamelize soğan, marul, salatalık turşusu, mantar, jalapeno biber ve cheddar peyniri bulunuyor. Fiyatı 15 TL. (gurkansefsteakhouse.com)
Şimdi onlar yeni gözde: Gurme hamburgerler
Bibuçuk Restoran
Bibuçuk Burger: Dana eti ve süt danasının belirli bölgeleri kullanılarak hazırlanan Bibuçuk Burger’in köftesine orijinal lezzetini koruması için çok az baharat ilave ediliyor. Köftenin yumuşaklığının ve suyunun kaybolmaması için ise kömür ateşinde, belirli sürede ve özenle pişirilen Bibuçuk Burger’in içinde Şef Erdal Sularoğlu’nun özel sosları, cheddar peyniri, incecik dilimlenmiş, tütsülenmiş et bulunuyor. Fiyatı 32.50 TL. (www.bibucuk.com.tr)
Şimdi onlar yeni gözde: Gurme hamburgerler
Big Chefs
Big Big Burger: Az yağlı kıymaya çok az tereyağı eklenip makineden çekilen ve sonrasında sadece tuz, karabiberle tatlandırılıp, yumuşacık, orta pişmiş olarak hazırlanan Big Big Burger’in köftesi, isteğe göre fazla ya da daha az pişirilebiliyor. Big Chefs, dilimlenmiş halka domates, kornişon turşu, marul ve karamelize soğanlı mantarla hazırladığı Big Big Burger’in susamlı, hafif tatlı, yumuşacık olan hamburger ekmeğinin sos ve köfteden ıslanıp hamur olmaması için servis sırasında ekmek içlerini kızartmayı da ihmal etmiyor. Big Big Burger’in yanında patates kızartması ve “Coleslaw recipe” adıyla bilinen havuçlu lahana salatası ikram ediliyor. Fiyatı 28 TL. (www.bigchefs.com.tr)
Şimdi onlar yeni gözde: Gurme hamburgerler
Burger Stop
Stop Special Burger: Hamburger köftesi için etini, 28 günlük kuru kurutma “dry aging sistemi” yapan Günaydın’dan alan ve kendisi özel kesimle kıyma haline getiren Burger Stop, hazırladığı hamburgerleri saat 11’de servis etmeye başlıyor. Hamburger yapımında kullanılan malzemelerin lezzet ve tazeliğine son derece dikkat eden Burger Stop’un Stop Special Burger’inde incecik dilimlenip tazecik kızartılmış çıtır patates, 4 parça köfte, cheddar peyniri ve marul bulunuyor. Yanında patatesle birlikte servis edilen hamburgere arzu edilirse ek ücret ödeyerek panelenmiş, peynir dolgulu kırmızı biber ilave edilebiliyor. Fiyatı 27 TL. (www.burgerstop.com.tr)
Sofra’da Bu Ay
- Ünlü Şeflerden Sevgililer Günü'ne Özel Menüler
- Somon ve Mevsim Sebzelerinin Dansı
- 2025'in Rengi Mocha Mousse Tonlarında Tatlar