Sevgiyle yoğrulan lezzetler
Kış mevsiminde sabah kahvaltıları ile çay saatlerinin vazgeçemediğimiz tatları...
TİRAMİSU(8-10 Kişilik)
Keki için: 4 adet yumurta, 3 kahve fincanı tozşeker, 3 çorba kaşığı kakao, 1 paket kabartma tozu, 3 kahve fincanı un, krema için: yarım litre süt, 1 adet yumurta, 3 kahve fincanı un, 3 kahve fincanı tozşeker, 1 paket labne peyniri, keki ıslatmak için: 1 su bardağı sıcak su, 2 çorba kaşığı neskafe, 2 çorba kaşığı tozşeker, üzerine: kakao
Kek için derin bir kapta yumurta ve toşekeri bir çırpıcı ile köpürene kadar çırpın. Kakao, kabartma tozu ve un ilave edip, tüm malzemeyi karıştırın. Kelepçeli kek kalıbını yağladıktan sonra karışımı içine boşaltın Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. Krema için süt, yumurta, un ve tozşekeri bir tencereye alıp, çırpın. Ocağa oturtun ve sürekli karıştırarak koyu bir kıvama gelene kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve içine labne peyniri katıp, karıştırın. Soğuyan keki ortasından kesin ve iki parça elde edin. Keki ıslatmak için sıcak suya neskafe ve tozşeker katıp, karıştırın. İki kek parçasını bu karışımla ıslatın. Kekin alt parçasını servis tabağına alıp, üzerine hazırladığınız labneli karışımın yarısını sürün. Diğer parçayı üzerine kapatın ve bir spatula yardımıyla kalan karışımla her tarafını kaplayın. Soğuması için buzdolabında en az 2 saat bekletin. Üzerine kakao serpip, dilimledikten sonra servis yapın.
Sevgiyle yoğrulan lezzetler
ISPANAKLI GÜL BÖREĞİ(9 Adet)
Yarım çay bardağı süt, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, 1 çorba kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı tuz, yeteri kadar ılık su, aldığı kadar un, içi için: 500 gram ıspanak yaprağı, 200 gram beyaz peynir, üzerine: 1 adet yumurta sarısı
Hamur için süt, sıvıyağ, yoğurt ve tuzu yoğurma kabına alın. Kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde edene kadar ılık su ve un ilave edip, yoğurun. Hamurdan 9 adet beze yapın ve 10 dakika dinlendirin. Her bezeyi servis tabağından büyük olacak şekilde ince açın. İçi için yıkanmış ve süzülmüş ıspanak yaprağını kıyın. Rendelenmiş beyaz peynirle karıştırıp, açılmış hamurların içine pay edin. Hamuru rulo yapın ve gül şekli verip, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayıp, üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri