Serinletici meyve kokteylleri
Vitamin Kokteyli
Malzemeler:
400 gram kırmızı erik
2 adet kivi
1 adet kırmızı elma
2 tatlı kaşığı bal
3-4 dal kekik
Yapılışı:
Eriklerin çekirdeklerini çıkartıp, kivilerin kabuklarını soyun. Elmaların çekirdek yataklarını çıkarıp, tüm meyveleri ayrı olarak katı meyve sıkacağından geçirin. Derin bir kapta tüm meyve sularını karıştırın. Üzerine bal ekleyip, iyice karıştırın. Kekiğin yapraklarını ayıklayıp, karışıma ilave edin. Karıştırarak servis bardaklarına alın.
Serinletici meyve kokteylleri
Yaz Kokteyli
Malzemeler:
4 adet şeftali
1 adet ananas
2 adet kivi
1 adet büyük boy kırmızı elma
3 parmak genişliğinde bir dilim kavun
1 adet portakal
3 dal nane
Süslemek için:
Portakal ve kivi dilimleri
Yapılışı: Şeftali, ananas ve kiviyi temizleyip ayrı ayrı katı meyve sıkacağından geçirin. Sularını kenara alın. Elmanın çekirdek yataklarını çıkarıp, katı meyve sıkacağından geçirin. Kavunun kabuğunu alıp onu da katı meyve sıkacağından geçirin. Portakalın suyunu sıkın. Tüm meyve sularını bir sürahide karıştırıp, buzdolabında soğutun. Bardaklara paylaştırın. Nane yaprakları, kivi ve portakal dilimleri ile süsleyerek servis yapın.
Serinletici meyve kokteylleri
Bardakta Meyve Kokteyli
Malzemeler:
Yarım kavun
10 adet kayısı
6 adet çilek
15 adet kiraz
2 adet kivi
1 kutu krem şanti
Yarım su bardağı süt
Karışık meyve suyu
Süslemek için:
Nane yaprakları
Yapılışı: Bardakların üçte birini karışık meyve suyu ile doldurun. Kavunu büyük dilimler halinde, kayısıları ve kivileri ise küçük parçalar halinde kesip bardağın içine yerleştirin. Kiraz ve çilekleri bütün olarak bardağa koyun. Krem şantiyi de sütle çırparak bardaklara ekleyin. Taze nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Serinletici meyve kokteylleri
Hindistancevizli ve Meyveli Kokteyl
Malzemeler:
1 su bardağı hindistancevizi suyu
1 çay bardağı ahududu
1 çay bardağı çilek
2 dilim karpuz
1 dilim kavun
Süslemek için:
Nane yaprağı
Yapılışı: Hindistancevizi suyu, ahududu ve çileği blendere alın. Çekirdekleri çıkarılmış ve dilimlenmiş karpuz ile kavunu da ekleyin. Tüm malzemeyi blenderden geçirin. Bir sürahiye alın ve buzdolabında 1 saat bekletin. Bardaklara paylaştırıp, naneyle birlikte soğuk olarak servis yapın.
Serinletici meyve kokteylleri
Karpuz Kokteyli
Malzemeler:
1 adet küçük boy karpuz
1 çay kaşığı toz zencefil
2 çorba kaşığı bal
1 çorba kaşığı limon suyu
Süslemek için:
5-6 dal taze nane
Yapılışı: Karpuzu dilimledikten sonra blenderden geçirin. Çekirdeklerinin ayrılması için süzgeçten süzün. İçine toz zencefil, bal, limon suyu katıp karıştırın. Kadehlere paylaştırdığınız kokteyli taze nane ile süsleyip, soğuk olarak servis yapın.
Serinletici meyve kokteylleri
Kavunlu Kokteyl
Malzemeler:
Yarım kavun
2 adet armut
1 adet muz
Yeteri kadar buz
Yapılışı: Önce kavunun çekirdeklerini temizleyin. Daha sonra içini kaşık yardımıyla çıkartıp, küçük parçalara ayırın. Bir tülbent veya süzgeçten geçirin. Kabukları soyulmuş 2 adet armut ve 1 adet muzu blenderden geçirip, kavun suyu ile karıştırın. Buzlukta soğutun. Buzla servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler