Serinleten 5 limonata tarifi
Sıcak yaz günlerinde limonata sevenlere evde yapılabilecek kolay limonata tarifleri...
Pembe limonata Tarifi (4 kişilik)
1 kg limon
3-4 dal taze nane
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı önceden hazırlanmış gelincik şerbeti
Kırılmış buz
Limonları yıkayıp, dış kabuğunu çok hafif soyun. Çekirdeklerini ayıklayarak incecik doğrayın. Şeker ve nane yaprakları ile yarım saat bekleterek elinizle yoğurun. Tülbentle süzgeçten geçirin. Gelincik şerbeti ilavesiyle sürahiye aktarın. Arzunuza göre limon dilimleri, nane yaprakları ve bol buzla süsleyerek servis yapın.
Gelincik şerbeti için:
1 litrelik cam kavanozu gelinciğin taç yaprakları ve 1 su bardağı tozşekerle sıra sıra doldurun. Üzerine 1 adet limonun suyunu ve 1 su bardağı kaynatılmış ılık suyu koyun. Kavanozun ağzını sıkıca kapatarak, 3 gün boyunca gölgede bekletin. Daha sonra tülbentle sıkarak cam kavanozlara aktarın. Bu şekilde şerbeti pembe limonatada kullanabileceğiniz gibi, gelincik konsantresini buz kalıplarına doldurup, dondurucuda 6 ay saklayabilirsiniz.
Sıcak yaz günlerinde limonata sevenlere evde yapılabilecek kolay limonata tarifleri...
Pembe limonata Tarifi (4 kişilik)
1 kg limon
3-4 dal taze nane
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı önceden hazırlanmış gelincik şerbeti
Kırılmış buz
Limonları yıkayıp, dış kabuğunu çok hafif soyun. Çekirdeklerini ayıklayarak incecik doğrayın. Şeker ve nane yaprakları ile yarım saat bekleterek elinizle yoğurun. Tülbentle süzgeçten geçirin. Gelincik şerbeti ilavesiyle sürahiye aktarın. Arzunuza göre limon dilimleri, nane yaprakları ve bol buzla süsleyerek servis yapın.
Gelincik şerbeti için:
1 litrelik cam kavanozu gelinciğin taç yaprakları ve 1 su bardağı tozşekerle sıra sıra doldurun. Üzerine 1 adet limonun suyunu ve 1 su bardağı kaynatılmış ılık suyu koyun. Kavanozun ağzını sıkıca kapatarak, 3 gün boyunca gölgede bekletin. Daha sonra tülbentle sıkarak cam kavanozlara aktarın. Bu şekilde şerbeti pembe limonatada kullanabileceğiniz gibi, gelincik konsantresini buz kalıplarına doldurup, dondurucuda 6 ay saklayabilirsiniz.
Serinleten 5 limonata tarifi
Naneli Narlı Limonata Tarifi (6 kişilik)
2 adet limon
1 adet portakalın suyu
Yarım kg tozşeker
4-5 yaprak taze nane
5 su bardağı su
1 çay bardağı nar tanesi
LİMONLARI kabuklu olarak dörde böldükten sonra çekirdeklerini temizleyin. Limon dilimlerini, portakal suyunu, tozşekeri ve taze naneyi blenderden geçirin. Tel süzgeçten süzerek suyu ilave edin. Şeker eriyene dek karıştırın. Kapaklı ve cam kavanoza alarak buzdolabında soğumaya bırakın. İçine nar taneleri ve nane yaprakları ekleyerek süsleyin. Bardaklara alarak servis yapın
Serinleten 5 limonata tarifi
Zencefilli Karanfilli Limonata Tarifi (8 kişilik)
10 adet limon
2 adet lime
10 çorba kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı rendelenmiş zencefil
6 adet karanfil
8 su bardağı soğuk su
Süslemek için:
1 adet limon
1 adet lime
2 dal nane
LİME ve limonları rendeleyip sularını sıkın. Daha sonra rendelenmiş kabukları ve sularını birlikte bir kavanoza alın. Üzerine tozşeker, zencefil ve karanfil koyup bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün süzüp bir sürahiye alın. Üzerine soğuk su, nane yaprakları, limon ve lime dilimleri ekleyerek servis yapın.
Serinleten 5 limonata tarifi
Saray Usulü Limonata Tarifi
8 adet limon
8 su bardağı su
3 su bardağı tozşeker
2 demet taze nane
Süslemek için:
Limon dilimi
Nane yaprakları
LimonlarI sıkıp, suya ekleyin. Nanenin yapraklarını ayıklayıp incecik kıyın. Nane yaprağını ve tozşekeri havanda macun olacak şekilde dövün. Macunu temiz bir tülbente sarıp limon suyuna batırın. Buzdolabında 2 saat dinlendirin. Macunu tülbentten çıkarıp limonatayı karıştırın. Limon dilimi ve nane yapraklarıyla soğuk servis yapın.