Şerbetli tarifler
Fındıklı Samsa Tatlısı
Malzemeler
1 su bardağı toz fındık
1 su bardağı pudraşekeri
2 adet yumurta
Hamuru için:
Yarım kg un
Yarım çorba kaşığı limon suyu
2 adet yumurtanın sarısı
Yarım çay kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım kahve fincanı tozşeker
1 su bardağı su
400 gram margarin
Şerbeti için:
Bir buçuk su bardağından biraz fazla su
2 su bardağı tozşeker
Üzerine:
Toz antepfıstığı
Fındıklı Samsa Tatlısı Yapılışı
Hamur için, su ve margarin hariç tüm malzemeyi karıştırın. Daha sonra suyunu ilave edip hamuru yoğurun ve büyük bir top haline getirin. 30 dakika kadar dinlendirin. Sonra 400 gram margarini, hamurun ortasını kesip, içine yerleştirin. Yine tüm hamuru (parçaya ayırmadan) merdane ile inceltin. 1 cm gibi bir kalınlık elde edince, yufkayı üst üste katlayıp buzdolabına koyun ve yarım saat bekletin. Daha sonra tekrar, hamuru merdane ile inceltin. Yeniden çarşaf gibi katlayın. Tekrar buzdolabında yarım saat bekletin. Diğer taraftan toz fındığı ve pudraşekerini, 2 yumurtanın akıyla yoğurun. Bu karışımı hamurun ortasına yerleştirin ve rulo biçiminde sarın. Uzun baget ekmek şekli verin. İstediğiniz formda küçük parçalara bölüp, üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında 20 dakika pişirin. Bu arada şerbeti hazırlayın. Bunun için, su ve şekeri kaynatın. Hamurlar sıcakken üzerine sıcak şerbeti gezdirin. Hamurlar şerbeti çekince üzerine toz antepfıstığı serpip servis yapın.
Şerbetli tarifler
Sürpriz Tatlı
Malzemeler
Bir paket (12 adet) milföy hamuru
2’şer çay bardağı badem ve antepfıstığı
1 çay bardağı tozşeker
1 adet yumurtanın akı
Şerbeti için:
3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Süslemek için:
Badem
Sürpriz Tatlı Yapılışı
Badem ve antepfıstığını robotta çekip, bir tabağa alın. Üzerine yumurta akını ve tozşekeri ilave edip karıştırın. Bir kenarda beklemeye alın. Milföy hamurlarını birer birer uzunlamasına açın. Hamurun uzun kenarı boyunca, hazırladığınız harçtan koyun ve rulo şeklinde sarın. Daha sonra bir parmak uzunluğunda kesin ve fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin ve ılınmaya bırakın. Diğer taraftan tozşeker ve suyu bir tencereye koyun. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin. 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Soğuduktan sonra hamurların üzerine dökün. Bademle süsleyip servis yapın.
Şerbetli tarifler
Düğme Tatlısı
Malzemeler
125 gram margarin
2 su bardağı irmik
2 adet yumurta
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 kahve fincanı soda
1 çay kaşığı vanilya
Üzerine: Badem ve marmelat
Şerbeti için: Bir buçuk su bardağı tozşeker
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı vanilya
Düğme Tatlısı Yapılışı
Öncelikle şerbet için tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Tencereyi ocaktan alın ve limon suyu ile vanilyayı ekleyin. Soğumaya bırakın. Diğer taraftan bir tencerede margarin ve irmiği, kısık ateşte 10-15 dakika kavurup, soğumaya bırakın. Yumurta, un, kabartma tozu, soda ve vanilya ekleyip, yoğurun. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle yuvarlayın. Baş parmağınızla ortalarını çukurlaştırın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından alıp, sıcakken üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Çukur kısımlarına birer adet badem ve marmelat koyup, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri