Şerbetli tarifler

Fındıklı Samsa Tatlısı

  Malzemeler

1 su bardağı toz fındık 

1 su bardağı pudraşekeri 

2 adet yumurta 

Hamuru için: 

Yarım kg un 

Yarım çorba kaşığı limon suyu 

2 adet yumurtanın sarısı 

Yarım çay kaşığı tuz 

1 çay bardağı sıvıyağ 

Yarım kahve fincanı tozşeker 

1 su bardağı su 

400 gram margarin 

Şerbeti için: 

Bir buçuk su bardağından biraz fazla su 

2 su bardağı tozşeker 

Üzerine: 

Toz antepfıstığı 

Fındıklı Samsa Tatlısı Yapılışı

Hamur için, su ve margarin hariç tüm malzemeyi karıştırın. Daha sonra suyunu ilave edip hamuru yoğurun ve büyük bir top haline getirin. 30 dakika kadar dinlendirin. Sonra 400 gram margarini, hamurun ortasını kesip, içine yerleştirin. Yine tüm hamuru (parçaya ayırmadan) merdane ile inceltin. 1 cm gibi bir kalınlık elde edince, yufkayı üst üste katlayıp buzdolabına koyun ve yarım saat bekletin. Daha sonra tekrar, hamuru merdane ile inceltin. Yeniden çarşaf gibi katlayın. Tekrar buzdolabında yarım saat bekletin. Diğer taraftan toz fındığı ve pudraşekerini, 2 yumurtanın akıyla yoğurun. Bu karışımı hamurun ortasına yerleştirin ve rulo biçiminde sarın. Uzun baget ekmek şekli verin. İstediğiniz formda küçük parçalara bölüp, üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında 20 dakika pişirin. Bu arada şerbeti hazırlayın. Bunun için, su ve şekeri kaynatın. Hamurlar sıcakken üzerine sıcak şerbeti gezdirin. Hamurlar şerbeti çekince üzerine toz antepfıstığı serpip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...