Saklı yakut taneleri
Binlerce yıldır insanoğlunun damağını şenlendiren nar ile yapılan enfes tarifler...
KOMPOSTO(8-10 Kişilik)
2 su bardağı tozşeker, 8 su bardağı su, 750 gram nar
Tozşekeri suyla beraber ocağa oturtun. Şeker eriyip su kaynamaya başlayınca ayıklanmış narları katın. 1-2 dakika daha kaynatıp tencereyi ocaktan alın. Soğuduktan sonra kaselere bölüp servis yapın.
Saklı yakut taneleri
NARLI ÇİKOLATALI GATO(8 Kişilik)
200 gram bitter çikolata, 2 çorba kaşığı süt, 175 gram tuzsuz tereyağı, 1 su bardağı tozşeker, 2 su bardağı dövülmüş fındık veya badem, 1/3 su bardağı un, 5 adet yumurta, şurup için: 2 çorba kaşığı tozşeker, 4 çorba kaşığı kahve likörü, 3 çorba kaşığı sıcak su, üzeri için: 200 gram bitter çikolata, 25 gram sütlü çikolata, yarım nar
İlk olarak 23 cm çaplı bir kalıbın dibini yağlı kağıtla kaplayıp içini yağlayın. Bitter çikolatayı sütle beraber benmari usulü eritin. Eriyen çikolatanın içine oda sıcaklığındaki tuzsuz tereyağı, tozşeker, fındık, un ve yumurtaların sarılarını ekleyip yumuşayana kadar karıştırın. Başka bir kapta yumurta aklarını kar haline gelene kadar çırpın. Çikolatalı karışımın içine katıp karıştırın. Karışımı kek kalıbının içine boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Şurup için tozşeker, likör ve sıcak suyu bir tencereye alıp kaynatın. Şeker eridikten 1 dakika sonra tencereyi ocaktan alın. Kek soğuduktan sonra kalıptan çıkartın. Üzerine şurubu gezdirin. Üzeri için bitter ve sütlü çikolatayı ayrı eritin. Eriyen bitter çikolatayı kekin üzerine sıvayın. Eriyen sütlü çikolata ve nar ile süsleyerek servis yapın.
Saklı yakut taneleri
NARLI KANEPELER(30 Adet)
1 adet nar, 15 dilim tost ekmeği, 200 gram krem peynir, 15 adet ceviz içi
Tost ekmeklerinin kenarlarındaki kısımlarını alın. Her bir dilimi 4 parçaya bölün. Bütün ekmekçiklerin üzerine krem peynir sürün. İki küçük dilimi üst üste koyun. Yarısının üzerine ceviz içi, yarısının üzerine de ayıklanmış narı koyun. Bir tabağa dizerek servis yapın
Saklı yakut taneleri
NARLI İRMİK TATLISI(12-14 Kişilik)
Bir buçuk kg süt, 14 çorba kaşığı tozşeker, 14 çorba kaşığı irmik, 2 paket vanilya, 1 adet iri nar, 1 paket jöle, iki buçuk çay bardağı sıcak su, iki buçuk çay bardağı soğuk su
Sütü, tozşeker ve irmikle beraber bir tencereye alın. Ağır ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Koyulaşınca içine vanilyayı katın. 1-2 dakika daha karıştırıp tencereyi ocaktan alın. Orta büyüklükte, ortası açık bir kek kalıbını suyla ıslatın. Pişen muhallebiyi içine boşaltın. Nar tanelerini üzerine yayın. Jöleyi önce sıcak suyla eritin. Daha sonra soğuk suyu ekleyin ve karıştırın. Tatlının üzerine dökün. 3 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler