Sağlık deposu karnabahar ile 15 lezzet
Fırında Karnabaharlı ve Brokolili Yumurta Tarifi (4 kişilik)
6 adet yumurta
10-12 çiçek karnabahar
10-12 çiçek brokoli
2 adet havuç
3 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Tuz, karabiber
YUMURTALARI haşlayıp kabuklarını soyun. Karnabahar, brokoli ve havucu tuzlu suda haşlayın. Yumurtaları dilimleyip bir fırın kabına yerleştirin. Etrafına karnabahar, brokoli ve dilimlenmiş havuçları yerleştirin. Bir tavada margarini eritip unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine azar azar sütü ilave edin. Tuz ve karabiber de ekleyip, boza kıvamına gelince ocaktan alın ve yemeğin üzerine gezdirin. Alüminyum folyo ile tepsinin üzerini kapatarak önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Folyoyu çıkartarak 10 dakika daha pişirin. Dolmalık fıstıkları yapışmaz yüzeyli bir tavada sürekli karıştırarak kavurun. Yemeğin üzerine dökerek servis yapın.
Sağlık deposu karnabahar ile 15 lezzet
Karnabahar Köftesi Tarifi (6 kişilik)
1 adet orta boy karnabahar
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 su bardağı un
4 adet yumurta
Bir tutam rendelenmiş muskat
Tuz, karabiber
Kızartmak için: Sıvıyağ
KARNABAHARI çiçeklerine ayırın. Tuzlu suda 25 dakika haşlayıp, süzün. Daha sonra bir çatalla iyice ezin. İçine kaşar peyniri, un, yumurta, muskat, tuz ve karabiber ilave edip iyice karıştırın. Sıvıyağı bir tavaya alıp kızdırın. Hazırladığınız harçtan bir çorba kaşığı yardımı ile parçalar alıp kızgın yağa atın. Önlü arkalı kızartıp servis yapın.
Sağlık deposu karnabahar ile 15 lezzet
Karnabahar Burger Tarifi (6 kişilik)
1 adet küçük boy karnabahar
3 adet patates
1’er adet havuç ve kereviz
2 adet yumurta
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet pırasanın beyaz kısmı
3 dal taze soğan
3 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 çay bardağı un
1 çay bardağı galeta unu
Tuz, karabiber
Kızartmak için: Sıvıyağ
KARNABAHARI incecik kıyıp kenara alın. Patatesleri haşlayıp soyduktan sonra ezin. Havucu ve kerevizi temizleyip rendeleyin. Pırasayı incecik halka şeklinde doğrayın. Taze soğanı ince kıyın. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Tereyağını bir tavaya alıp havucu ve kerevizi kavurun. Üzerine karnabahar, pırasa, taze soğan ve tuz ilave edin. Karnabahar yumuşayana kadar pişirip ocaktan alın. Harca patates, maydanoz, yumurta sarısı ve karabiber ilave edip hafifçe yoğurun. Yumurta akına bir tutam tuz ekleyip karıştırın. Una tuz ve karabiber ilave edin. Galeta ununu ayrı bir tabağa alın. Hazırladığınız harçtan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda yassılaştırın. Önce una, sonra yumurta akına, daha sonra da galeta ununa bulayıp kızgın yağda arkalı önlü kızartın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri