Sadece 30 dakika
Zencefilli ve Taze Soğanlı Dana Eti Tarifi (2 kişilik)
150 gram dana biftek
1 adet soğan
3 çorba kaşığı soya sosu
10 gram taze zencefil
Tuz
BİFTEK etini jülyen doğrayın. Zencefil ve soğanı yemeklik doğrayın. Yapışmaz yüzeyli bir tavada et, zencefil ve soğanı soteleyin. Etin rengi değiştikten sonra soya sosu ekleyip birlikte pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Sadece 30 dakika
Fırınlanmış Kabuklu Patates Tarifi (4 kişilik)
1 kg taze bebek (küçük) patates
Taze biberiye
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
PATATESLERİ yıkayıp ikiye bölün. Tuz, karabiber, taze biberiye ve kırmızı toz biberi patateslerle harmanlayın. Üzerine zeytinyağı döküp, fırında gevrek bir hal alana kadar pişirin.
Sadece 30 dakika
Sarımsak Soslu Salata Tarifi
1 adet kıvırcık
2-3 çorba kaşığı sirke
2 adet domates
2 adet salatalık
Sarmısak sos için:
1 diş dövülmüş sarmısak
1 çay kaşığı kuru nane
1 adet limonun suyu
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
1 tatlı kaşığı sirke
Karabiber, tuz
SOS malzemesinin tümünü bir kaba alıp iyice çırpın. Kıvırcığı yapraklarına ayırın. Sirkeli suda yarım saat dinlendirip, iyice yıkayın ve irice doğrayın. Domates ve salatalığın kabuğunu soyup irice doğrayın. Kıvırcık, domates ve salatalığı salata kasesine alın. Üzerine sarmısak sos gezdirip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Ünlü Şeflerden Sevgililer Günü'ne Özel Menüler
- Somon ve Mevsim Sebzelerinin Dansı
- 2025'in Rengi Mocha Mousse Tonlarında Tatlar