Sabah kahvaltınızı şölene çevirecek 8 leziz pankek
Aebleskiver (pankek) Tarifi (6 kişilik)
2 adet yumurtanın akı
Bir buçuk su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tozşeker
2 adet yumurta sarısı
4 çorba kaşığı tereyağı
Bir buçuk su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için:
1 su bardağı sıvıyağ
Servis için:
Marmelat
bal
pekmez veya peynir
YUMURTA akını mikser yardımıyla cam veya metal bir kap içinde köpürene dek çırpın. Kabartma tozu,
tozşeker, yumurta sarısı, tereyağı, süt ve tuz ekleyip karıştırın. Karışımdan birer Türk kahvesi fincanı alıp,
kızgın sıvıyağda kızartın. Marmelat, bal, pekmez veya peynir ile servis yapın.
Aebleskiver (pankek) Tarifi (6 kişilik)
2 adet yumurtanın akı
Bir buçuk su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tozşeker
2 adet yumurta sarısı
4 çorba kaşığı tereyağı
Bir buçuk su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için:
1 su bardağı sıvıyağ
Servis için:
Marmelat
bal
pekmez veya peynir
YUMURTA akını mikser yardımıyla cam veya metal bir kap içinde köpürene dek çırpın. Kabartma tozu,
tozşeker, yumurta sarısı, tereyağı, süt ve tuz ekleyip karıştırın. Karışımdan birer Türk kahvesi fincanı alıp,
kızgın sıvıyağda kızartın. Marmelat, bal, pekmez veya peynir ile servis yapın.
Sabah kahvaltınızı şölene çevirecek 8 leziz pankek
Pankek Tarifi (4 kişilik)
4 adet yumurta
Yarım su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı tereyağı
3/4 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Bir tutam tuz
Tavayı yağlamak için: Sıvıyağ
Servis için: Reçel
YUMURTALARI tozşeker ve tereyağı ile birlikte iyice çırpın. Üzerine süt ekleyin. Daha sonra un, kabartma tozu, vanilya ve tuz ekleyip yeniden çırpın, boza kıvamında bir hamur hazırlayın. Yapışmaz yüzeyli küçük bir tavayı ısıtıp hafifçe yağlayın. Hazırladığınız hamurdan bir servis kaşığı ile alıp tavaya dökün. Önlü arkalı pişirin. Hamur bitene kadar işleme devam edin. Reçelle birlikte servis yapın.