Ricotta
İtalya kökenli bir peynir olan ricotta, peynir altı suyundan elde edilen yumuşak kıvamlı bir peynirdir. Yağ ve tuz oranı düşük olduğu için tatlımsı bir tada sahiptir. Yapı ve tat olarak lor peynir veya tatlı lor denilen peynire benzer.
1
3
Ricotta
Bunun yanında pizzalarda da kullanılan ricotta peyniri ara öğünlerde çikolata, tarçın ve şekerle karıştırılarak yenir. İtalya’nın bazı yörelerinde ise zeytinyağı ve yumurta ile birlikte tüketilir. Sade halde meyvelerin yanında yenilebilen ricotta peynirinin üzerine reçel veya balsamik sirkesi dökülerek kahvaltıda yenilebilir.Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL