Regaip kandiline özel

KANDİL SİMİDİ(45 Adet)

250 gram oda sıcaklığında bekletilmiş margarin
3 çorba kaşığı yoğurt
1 kahve fincanı sıvıyağ
3 tatlı kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
1 çay kaşığı kabartma tozu
Üzeri için: 2 adet yumurtanın akı
Çörekotu, susam

Margarini derin bir kaba alın. Yoğurt, sıvıyağ, tozşeker, mahlep ve tuzu ilave edip karıştırın. Un ve kabartma tozu ekleyip, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazırladığınız hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve simit şekli verin. Simitleri yumurta akına bulayın. Daha sonra yarısını susama bulayın, yarısının da üzerine çörekotu serpin. Simitleri yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırında 10 dakika beklettikten sonra servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...