Ramazan tatlısız olmaz
BADEMLİ HURMA(10 Adet)
Malzemeler:
10 adet büyük boy sert hurma
100 gram kabuksuz badem
Yeteri kadar kaynar su
2 çorba kaşığı tozşeker
Üzerine:
Kaymak
Hazırlanışı:
Hurmaların çekirdeklerini çıkarın ve derin bir kaba dizin. Üzerini geçecek kadar kaynar su dökün ve 10-15 dakika bekletin. Hurmaları sudan çıkarın ve içlerine badem koyun. Daha sonra ısıya dayanıklı bir kaba dizin ve ıslattığınız sudan 1 su bardağını üzerine gezdirin. Tozşeker serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kaymakla servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
- Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
- İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL