Ramazan çorbaları
KÖFTELİ BULGUR ÇORBASI(8 Kişilik)
Malzemeler:
250 gram kıyma
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı salça 6 su bardağı et suyu veya su
1 su bardağı pilavlık bulgur
4-5 dal kıyılmış nane
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
Kıyma, tuz ve karabiberi iyice yoğurun. Yuvarlak küçük köfteler yapıp, sıvıyağda kızartın. Tereyağını tencereye alın. Salça, et suyu veya su ekleyip, kaynatın. Bulgur ilave edip, pişmeye bırakın. Köfte ekleyip bir taşım kaynatın. Ocaktan alıp, üzerine nane ilave ederek servis yapın.
Ramazan çorbaları
BÖREK ÇORBASI(8 Kişilik)
Malzemeler:
250 gram kıyma
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet soğan
4 su bardağı un
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
6 su bardağı et suyu veya su
500 gram yoğurt
tuz
karabiber
1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı toz sumak
Hazırlanışı:
Kıymayı sıvıyağda soteleyin. Kıyılmış soğan ilave edip kavurun. Tuz ve karabiberini ayarlayıp, soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde unun ortasına 1 adet yumurta kırın. 1 tatlı kaşığı tuz ve azar azar süt ekleyip, karıştırın. Soğuk kıymalı karışımı ilave edip, çok yumuşak olmayan bir hamur elde edin. 15 dakika dinlendirin. Daha sonra mantı hamuru kalınlığında açıp, küçük kareler halinde kesin. Hamurların dört ucunu birleştirip, boş mantı elde edin. Su veya et suyunu kaynatıp, hamurları içine atın. Suyun yüzeyine çıkmaya başlayınca ocağın altını kısın. Yoğurt, 1 adet yumurta ve tereyağını iyice çırpıp, azar azar ve karıştırarak çorbaya ilave edin. Üzerine tereyağında kızdırılmış nane ve sumak gezdirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler