Pudingin en farklı halleri
Çikolatalı Aromatik Puding Tarifi (8 kişilik)
150 gram bitter çikolata
100 gram tereyağı
1 su bardağından 1 parmak az un
2/3 su bardağı tozşeker
1 çay kaşığı toz tarçın
1 adet yıldız anason
1 litre süt
Süslemek için: Frambuaz
TEREYAĞINI derin bir tencerede eritip, elenmiş unu ekleyin. Çırpma teliyle karıştırarak birbirine yedirin. Doğranmış çikolata, tozşeker, tarçın ve yıldız anasonu tencereye ekledikten sonra sütü katın. Sürekli karıştırarak pişirin. Koyulaşıp kaynamaya başlayınca tencereyi ocaktan alıp, yıldız anasonu içinden çıkartın ve kalıplara bölün. Oda sıcaklığında soğutun ve üzerini strech film ile kapatıp, 1 saat kadar buzdolabında bekletin. Dondurulmuş frambuaz ile süsleyip servis yapın.
Çikolatalı Aromatik Puding Tarifi (8 kişilik)
150 gram bitter çikolata
100 gram tereyağı
1 su bardağından 1 parmak az un
2/3 su bardağı tozşeker
1 çay kaşığı toz tarçın
1 adet yıldız anason
1 litre süt
Süslemek için: Frambuaz
TEREYAĞINI derin bir tencerede eritip, elenmiş unu ekleyin. Çırpma teliyle karıştırarak birbirine yedirin. Doğranmış çikolata, tozşeker, tarçın ve yıldız anasonu tencereye ekledikten sonra sütü katın. Sürekli karıştırarak pişirin. Koyulaşıp kaynamaya başlayınca tencereyi ocaktan alıp, yıldız anasonu içinden çıkartın ve kalıplara bölün. Oda sıcaklığında soğutun ve üzerini strech film ile kapatıp, 1 saat kadar buzdolabında bekletin. Dondurulmuş frambuaz ile süsleyip servis yapın.
Pudingin en farklı halleri
Mermer Puding Tarifi (3 kişilik)
Yarım lt süt
Bir buçuk çorba kaşığı nişasta
Bir buçuk çorba kaşığı un
75 gram (5 çorba kaşığı) tozşeker
3 adet mandalina
BİR tencerede süt, bir buçuk çorba kaşığı nişasta, bir buçuk çorba kaşığı un ve tozşekeri karıştırıp, tencereyi ocağa oturtun. Muhallebi kıvamına geldiğinde ocağı kapatın. Muhallebiyi ikiye bölüp ayrı kaplara koyun. Mandalinaların suyunu sıkıp, bu suyu muhallebinin yarısına karıştırın. Küçük boy kaseleri hafifçe ıslatın, kaselere bir yandan mandalinalı pudingi, diğer yandan sade pudingi koyun. Mermer görüntüsü alması için bir çatalla daireler çizerek karıştırın. Soğuması için buzdolabına koyun. Donunca, arzuya göre kaseleri ters çevirerek servis yapın.
Pudingin en farklı halleri
Ispanaklı Puding Tarifi (6 kişilik)
1 kg süt
4 çorba kaşığı dolusu un
8 çorba kaşığı tozşeker
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
10 yaprak ıspanak
Üzerine:
Portakal reçeli
BİR tencereye sütü, unu, şekeri, yumurta sarısını koyun. Çırpma teli ile devamlı karıştırıp koyu muhallebi kıvamı alana dek pişirin. Ocaktan alıp, portakal kabuğu ve vanilyayı katın. Mikserle 15 dakika çırpın. İyice soğuyunca da, robotta ince kıyılmış 1 çorba kaşığı ıspanağı ekleyip, karıştırın. Islatılmış krem kramel kaselerine muhallebiyi doldurun. Buzdolabında en az 2-3 saat bekletin. Servis tabağına ters çevirin. Portakal reçeli ile süsleyip servis yapın.
Pudingin en farklı halleri
Balkabaklı Puding Tarifi (6 kişilik)
350 gram balkabağı
1 paket pötibör bisküvi
Yarım su bardağı tozşeker
Puding için:
4 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı tozşeker
2 paket vanilya
BALKABAĞININ kabuklarını soyduktan sonra, dilimleyip tencereye aktaralım. 1 Üzerine tozşeker döküp ağır ateşte, balkabağı yumuşayana dek pişirelim. 2 Balkabağı dilimlerini tencereden delikli kepçe ile alıp iyice ezelim. İçine kırılmış bisküvileri ekleyip karıştıralım. Balkabağı püresini köşeli bir kalıba düzgünce yayalım. 3 Tencereye sütü, unu, tozşekeri ve vanilyayı ekleyip, ağır ateşte sürekli karıştıralım. Üzeri göz göz olana dek pişirmeye devam edelim. Pudingi ateşten alıp mikserle yarım dakika çırpalım. Balkabağının üzerine boşaltalım. Buzdolabında birkaç saat soğutalım. Sonrasında servis yapalım.
Pudingin en farklı halleri
Çikolatalı Puding Tarifi (5 kişilik)
225 gram tereyağı
300 gram bitter çikolata
8 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı nişasta
Yarım su bardağı un
Servis için: Dondurma, çikolata sos ve çikolata parçaları
İLK olarak bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Tereyağını başka bir tencerede eritip, çikolatayı ekleyin. 1-2 defa karıştırıp tencereyi ocaktan alın. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Önce yumurta aklarını tozşekerin yarısıyla birlikte çırpın. Başka bir kapta, yumurta sarılarını kalan tozşekerle mikserleyin. Çırptığınız bütün malzemeleri, çikolatalı karışımla birlikte bir kabın içine alın. Üzerine nişasta ve unu ilave ederek, tüm malzemeyi iyice karıştırın. Orta büyüklükte bir kek kalıbının içini yağlayıp unlayın. Hazırladığınız karışımı kalıbın içine boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra, buzdolabında 1 saat kadar bekletin. Dilimleyerek, dondurma, çikolata sos ve çikolata parçalarıyla servis yapın.
Pudingin en farklı halleri
İki Renkli Bezeli Puding Tarifi (5 kişilik)
2 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
Yarım su bardağı tozşeker
5 su bardağı süt
1 paket vanilya
Yarım paket krema veya süt kaymağı
1 adet çilekli puding
15 adet hazır küçük beze
250 gram vişne
Kakaoyu, 1 çorba kaşığı unu, nişastayı ve tozşekeri tencereye alıp, karıştırın. Sütün iki buçuk bardağını ekleyip, sürekli karıştırarak, üzeri göz göz olana dek pişirin. Ateşten alın ve soğutun. Üzerine 1 paket vanilyayı ve kremayı ekleyip, mikserle 2 dakika çırpın. Ayrı bir kapta çilekli pudingi kalan iki buçuk bardak sütle pişirin. Ateşten alın ve soğutun. 10 adet bezeyi iri parçalar halinde kırın. Çilekli pudingin bir kısmını ayırıp kalanını kuplara dökün. Üzerine beze parçalarını ve çekirdekleri çıkarılmış vişneleri koyun. Kakaolu pudingin birazını ayırıp vişnelerin üzerine dökün. Kalan çilekli pudingi, kuptaki kakaolu pudinglerin ortasına bir kaşıkla dökün. Ayırdığınız kırılmamış 5 bezeyi kalan kakaolu pudingin içine batırıp, çıkarın ve kupların üzerine birer tane koyun. Kenarlarına beze parçalarını serpin. Buzdolabında birkaç saat bekletip, servis yapın.
Pudingin en farklı halleri
Kaşar Peynirli Puding Tarifi (8 kişilik)
4 çorba kaşığı tereyağı
6 çorba kaşığı un
3 su bardağı süt
4 adet yumurta
Yeteri kadar tuz
Yeteri kadar karabiber
Bir tutam rendelenmiş muskat
1 çay kaşığı karbonat
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım demet maydanoz
1 çorba kaşığı galeta unu
Tencerede tereyağı eritin. Unu ekleyip yağda kavurun. 3-4 dakika sonra yavaş yavaş sütü ilave edin. Karıştırıp, koyulaşınca ocakta alın. Hazırladığınız bu sosa önce 4 adet yumurtanın sarısını, tuz, karabiber, bir tutam muskat, karbonat ve rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin. Ayrı bir yerde kar haline getirdiğiniz yumurta aklarını da sosa katın. En son ince kıyılmış maydanozu ekleyip, iyice çırpın. Fırın kabını yağlayın. Ardından fırın kabına galeta ununu serpin. Hazırladığınız karışımı kaba dökün. İçi su dolu bir tepsiye fırın kabını oturtun. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
Pudingin en farklı halleri
Çikolatalı Aromatik Puding Tarifi (8 kişilik)
150 gram bitter çikolata
100 gram tereyağı
1 su bardağı un
2/3 su bardağı tozşeker
1 çay kaşığı toz tarçın
1 adet yıldız anason
1 litre süt
Süslemek için:
Frambuaz
Tereyağını derin bir tencerede eritip, elenmiş unu ekleyin. Çırpma teliyle karıştırarak birbirine yedirin. Doğranmış çikolata, tozşeker, tarçın ve yıldız anasonu tencereye ekledikten sonra sütü katın. Sürekli karıştırarak pişirin. Koyulaşıp kaynamaya başlayınca tencereyi ocaktan alıp, yıldız anasonu içinden çıkartın ve kalıplara bölün. Oda sıcaklığında soğutun ve üzerini strech film ile kapatıp, 1 saat kadar buzdolabında bekletin. Dondurulmuş frambuaz ile süsleyip servis yapın.
Pudingin en farklı halleri
Elmalı Puding Tarifi (2 kişilik)
2 adet elma
2 çorba kaşığı bal
2 adet yumurta
1 çay bardağı pudraşekeri
1 çay bardağı süzme yoğurt
1 çay bardağı toz antepfıstığı
1 su bardağı çırpılmış
krem şanti
bırakın. Yumurtaları karıştırarak benmari usulü kabartın. alıp, pudraşekeri, antepfıstığı, krem şanti rendelenmiş elma ekleyin. Karıştırıp, kuplara pay edin. Buzdolabında 1 saat dinlendirip, dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.