Pratik bayram tatlıları
Ekmek Kadayıfı Tarifi
10 Kişilik
1 adet orta boy ekmek kadayıfı
Yarım kg lor peyniri
2 çorba kaşığı tozşeker
1 çay bardağı süt
Vanilya, tarçın
Şerbeti için:
Dört buçuk su bardağı tozşeker
Beş buçuk su bardağı su
Üzerine:
1 su bardağı dövülmüş badem
Ekmek Kadayıfı Yapılışı
ŞERBETİ hazırlamak için, tozşeker ve suyu kaynatıp, ılınmaya bırakın. Ekmek kadayıfının tek katını tepsiye yerleştirip, ılık haldeki şerbetin bir kısmıyla ıslatın. Ayrı bir yerde lor peyniri, tozşeker, süt ve tarçını mikserle karıştırın. Hazırladığınız karışımı, tepsideki ekmek kadayıfının üzerine yayın. Üzerini diğer ekmek kadayıfı katı ile kapatıp, kalan şerbeti üzerine gezdirin. Kısık ateşte, şerbetini çekene dek pişirin. Badem serpip, dilimleyerek servis yapın.
Pratik bayram tatlıları.
İzmir Lokması Tarifi
4 Kişilik
Malzemeler
1 tatlı kaşığı kuru maya
Bir buçuk su bardağı su
Yarım çay kaşığı tozşeker
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Şerbeti için:
İki buçuk su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
Yarım limonun suyu
İzmir Lokması Yapılışı
Öncelikle şerbet için tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edip bir-iki taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve soğutun. Kuru mayayı yarım su bardağı ılık su ve tozşekerin içinde kabarması için 15 dakika bekletin. Diğer taraftan hamur için unu derin bir kabın içine eleyip, üzerine tuzu ekleyin. Mayalı suyu, yumurtayı ve 1 su bardağı suyu da kattıktan sonra çatalla iyice çırpın. Daha sonra elinizle yoğurarak muhallebi kıvamında cıvık bir hamur elde edin. Hamuru 30 dakika mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru avucunuzun içine alın ve baş ile işaret parmağınızla sıkın. Fındık büyüklüğünde çıkan hamuru, tatlı kaşığı yardımıyla kızdırılmış yağın içine atın. Hamur bitene kadar işleme devam edin (hamurun kaşığa yapışmaması için her seferinde kaşığı sıvıyağa batırın). Tatlıları önlü arkalı kızartıp kenara alın. Kızarmış lokmaları bir kevgir yardımıyla tavadan alın ve soğuk şerbetin içine atın. 10 dakika şerbette bekletip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri