Portakal ile harikalar yaratın

 Portakallı Somon Tarifi (4 kişilik)

 4 dilim somon
2 adet portakal
Bir buçuk çorba kaşığı tereyağı
Yarım tatlı kaşığı toz zencefil
2 diş dövülmüş sarmısak
1 çorba kaşığı limon suyu
Tuz,
karabiber

TEREYAĞINI eritip, baharatları ve limon suyunu ekleyin. Somon dilimlerini tepsiye yerleştirip, üzerine
tereyağlı karışımı gezdirin. Üzerine portakal dilimlerini yerleştirin. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında pişirin. Baharatlı patates dilimleriyle servis yapın.

Baharatlı patates için:
2-3 adet patatesi yuvarlak dilimleyin. Yarı yarıya haşlayın. Kekik, pulbiber, tuz ve karabiber karışımına bulayıp, sıvıyağda çevirerek kavurun.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...