Poğaça tarifleri
Galeta Unlu Poğaça
Malzemeler
1 paket oda sıcaklığında margarin
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvıyağ
Aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
Bulamak için:
Galeta unu
İçine:
3 adet patates
1 adet soğan
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Galeta Unlu Poğaça Yapılışı
Öncelikle margarin, yoğurt ve sıvıyağı derin bir kapta karıştırın. Kabartma tozu ve unu karıştırıp yağlı karışıma ekleyin.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun. Bu arada patatesleri haşlayın ve rendeleyin. Soğanı da patatese rendeleyin. Tuz, karabiber, pulbiber, sıvıyağı ekleyin. Hamuru merdane ile açın. Kalıpla ya da bardakla yuvarlaklar kesin. Ortalarına patatesli harçtan koyun. Elinizde yuvarlayıp şekil verin. Poğaçaları galeta ununa bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Aşçının notu: Bu poğaçayı ıspanaklı da yapabilirsiniz.
Poğaça tarifleri
Patatesli Poğaça
Malzemeler
1 adet ekmek hamuru
75 gram oda sıcaklığında tereyağı
75 gram oda sıcaklığında margarin
2-3 çorba kaşığı un
İçi için:
3 adet haşlanmış patates
100 gram beyaz peynir
Tuz
Karabiber
Üzerine:
1 adet yumurta sarısı
Patatesli Poğaça Yapılışı
1 Ekmek hamurunun içine tereyağı, margarin ve un kattıktan sonra iyice yoğurup, yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini nemli bir bezle örtün ve buzdolabında bir gece bekletin. 2 İçi için ezilmiş patates, rendelenmiş beyaz peynir, tuz ve karabiberi karıştırın. 3 Buzdolabından çıkardığınız hamurdan parçalar koparın. İçlerine bu karışımdan koyun ve dilediğiniz şekli verin. Hamur ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Poğaçaları fırın tepsisine dizip, üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Poğaça tarifleri
Kıymalı Poğaça
Malzemeler
Hamur için:
125 gram margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
(akı ve sarısı ayrılmış)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçi için:
250 gram kıyma
1 adet soğan
1’er adet sivri biber ve
domates
Yarım demet maydanoz
Tuz,
karabiber
Üzerine:
Çörekotu
Kıymalı Poğaça Yapılışı
Hamur için, eritilmiş margarin, sıvıyağ, yoğurt, yumurtanın akı, tuz ve tozşekeri derin bir kaba alıp, iyice karıştırın. Kabartma tozu ve kulak memesi kıvamına gelene kadar azar azar un ilave edip, tüm malzemeyi iyice yoğurun. İçi için kıyma ve kıyılmış soğanı bir tavada kavurun. Kıyılmış biber ve kabuğu soyulduktan sonra küp doğranmış domates ekleyip, 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin. Tavayı ocaktan almaya yakın, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber katıp, soğumaya bırakın. Hazırladığınız hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzun içinde açıp, ortasına kıymalı iç harçtan 1 çorba kaşığı koyun ve yuvarlak hale getirin. Hamur ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Fırın tepsisine dizdiğiniz poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.
Poğaça tarifleri
Keşli Poğaça
Malzemeler
1 çay bardağı rendelenmiş keş
2 adet kırmızı biber
125 gram oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı mısıryağı
Yarım kahve fincanı sirke
1 adet yumurta (akı ve sarısı ayrılmış)
1’er çay kaşığı mahlep ve tozşeker
Yarım çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzerine:
Kırmızı biber
Keşli Poğaça Yapılışı
Derin bir kaseye keş, 1 adet küp şeklinde doğranmış kırmızı biber, margarin, mısıryağı, sirke, yumurta akı, mahlep, toşeker, tuz ve kabartma tozunu koyun. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ilave edip, tüm malzemeyi yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayıp, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve halka doğranmış kırmızı biber yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin.
Poğaça tarifleri
Kaşar Peynirli Katmer Poğaçası
Malzemeler
3 adet yumurta
3 çay bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket (10 gram) instant maya
1 tutam tozşeker
1 tutam tuz
Aldığı kadar un
Aralarına sürmek için: Margarin
İçi için: Rendelenmiş kaşar peyniri
Üzerine: Susam
Kaşar Peynirli Katmer Poğaçası Yapılışı
Yumurta, süt, sıvıyağ, toz maya, tozşeker ve tuzu derin bir kaba alın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ilave edip, yoğurun. Hamuru 5 eşit parçaya ayırın ve her birini servis tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına margarin sürerek hamurları üst üste koyun ve tek bir hamur olacak şekilde, yufka büyüklüğünde açın. 16 adet üçgen kesin ve içlerine rendelenmiş kaşar peynirini paylaştırın. Sigara böreği sarar gibi sarın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Aşçının notu: Poğaçanın içine kaşar peyniri yerine patates, peynir veya kıyma kullanabilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler