Poğaça tarifleri

Galeta Unlu Poğaça

  Malzemeler

1 paket oda sıcaklığında margarin 

Yarım su bardağı yoğurt 

Yarım su bardağı sıvıyağ 

Aldığı kadar un 

1 paket kabartma tozu 

Bulamak için: 

Galeta unu 

İçine: 

3 adet patates 

1 adet soğan 

3 çorba kaşığı sıvıyağ 

Tuz 

Karabiber 

Pulbiber 

Galeta Unlu Poğaça Yapılışı

Öncelikle margarin, yoğurt ve sıvıyağı derin bir kapta karıştırın. Kabartma tozu ve unu karıştırıp yağlı karışıma ekleyin.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun. Bu arada patatesleri haşlayın ve rendeleyin. Soğanı da patatese rendeleyin. Tuz, karabiber, pulbiber, sıvıyağı ekleyin. Hamuru merdane ile açın. Kalıpla ya da bardakla yuvarlaklar kesin. Ortalarına patatesli harçtan koyun. Elinizde yuvarlayıp şekil verin. Poğaçaları galeta ununa bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.

Aşçının notu: Bu poğaçayı ıspanaklı da yapabilirsiniz.

 

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...