Pişirme teknikleri
Gıdaların daha kolay hazmedilebilmesi ve daha lezzetli olması için ısı uygulanması işlemine pişirme adı verilir. Yiyecekler temel olarak kuru ısı ya da nemli ısı yöntemiyle pişirilir. Her yöntem kendi içerisinde değişiklik göstererek çeşitlenmiştir. Kullanılacak metot, pişirilecek gıda ve istenilen sonuca göre değişir.
Gıdaların daha kolay hazmedilebilmesi ve daha lezzetli olması için ısı uygulanması işlemine pişirme adı verilir. Yiyecekler temel olarak kuru ısı ya da nemli ısı yöntemiyle pişirilir. Her yöntem kendi içerisinde değişiklik göstererek çeşitlenmiştir. Kullanılacak metot, pişirilecek gıda ve istenilen sonuca göre değişir.
Pişirme teknikleri
Izgara etme
Izgara yönteminde besinler direkt ısıya tabi tutulur. Bu yöntemde besini sürekli çevirerek pişirmek gerekir. Böylece ısı besinin her tarafına eşit miktarda uygulanabilir. Izgara yönteminde besinlerin suyu içlerinde kaldığından yiyecek daha da lezzetlenir. Bu yöntemde hem yiyeceklerin yağı dışarı atılır.