Pilavın yanında olmazsa olmaz en leziz yemekler
Etli Patates Yemeği Tarifi (6 kişilik)
4 adet orta boy patates
3 çorba kaşığı tereyağı
1 adet orta boy soğan
300 gram kuşbaşı kuzu eti
2 adet çarliston biber
1 adet kırmızı biber
1 çay bardağı bezelye
1 diş sarmısak
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
SOĞANI portakal dilimi şeklinde 8'e bölün. Tereyağını tencereye koyup etleri ve soğanları birlikte kavurun. Üzerine elma dilimi doğranmış patatesleri ekleyip 5 dakika daha soteleyin. İri halkalar halinde doğranmış kırmızı ve yeşil biberi ekleyip 1-2 dakika kavurun. Bezelye, sarmısak, salça, kimyon ve tuz da ilave edin. Malzemelerin üstünü 1 parmak geçecek sıcak su ekleyip, kısık ateşte 20 dakika pişirin.
Pilavın yanında olmazsa olmaz en leziz yemekler
Zeytinyağlı Bezelye Tarifi (6 kişilik)
1 kg iç bezelye
1 demet taze soğan
Bir buçuk çay bardağı zeytinyağı
Yarım demet maydanoz
Yarım demet nane
Yarım demet dereotu
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı sıcak su
Taze soğanları temizleyip ince kıyın ve tencereye koyup, üzerine ayıklanmış bezelyeleri ekleyin. İncecik doğranmış maydanoz, dereotu ve naneyi de ilave edin. Daha sonra zeytinyağı, şeker ve tuzu da bezelyelere ekleyin. Suyunu koyup 5 dakika hızlı, 20 dakika ağır ateşte pişirip soğumaya bırakın. Bezelyeyi, et yemekleri ve makarnaların yanında servis yapabilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri