Piknik Zamanı
ÜZÜMLÜ KURABİYE (7 Kişilik)
Malzemeler:
1 paket margarin
3 çorba kaşığı kakao
2 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı siyah kuru üzüm
Şerbeti için:
1 su bardağı tozşeker
2 su bardağı soğuk su
Üzeri için:
Hindistancevizi
Hazırlanışı:
Margarin, kakao, yumurta, tozşeker ve kabartma tozunu bir kaba alıp iyice yoğurun. Üzümü ilave ederek karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında arada kontrol ederek pişirin. Şerbet için tozşeker ve suyu, tozşeker eriyene kadar karıştırın. Sıcak kurabiyeleri soğuk şerbetin içine atıp, 8-10 dakika bekletin. Şerbetten çıkardığınız kurabiyelerin üzerine hindistancevizi serpip, servis yapın.
Piknik Zamanı
FRAMBUAZLI TARTÖLETLER
Malzemeler:
2 su bardağı un
250 gram margarin
Bir tutam tuz
Bir tutam tozşeker
1 çorba kaşığı su
Krema için:
Yarım paket labne peyniri
1 su bardağı krema
Yarım çay bardağı pudraşekeri
Yarım çay kaşığı vanilya
Üzerine:
1 su bardağı frambuaz
Hazırlanışı:
Derin bir kapta, bütün hamur malzemesini iyice yoğurun. Hamuru 6 eşit parçaya bölün. Yağlanmış tart kalıplarının içine hamurları yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Krema için labne peyniri, 1 su bardağı krema ve yarım çay bardağı pudraşekeri ile vanilyayı pürüzsüz bir hale gelene kadar iyice çırpın. Hazırlanan kremayı, soğuyan tartların üzerine doldurun. Kremanın üzerine de frambuazları dizin.
Piknik Zamanı
MERCİMEK KÖFTESİ(8 Kişilik)
Malzemeler:
2 su bardağı kırmızı mercimek
5 su bardağı sıcak su
Bir buçuk su bardağı ince bulgur
4 adet orta boy soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
Bir buçuk çorba kaşığı domates salçası
Bir buçuk çorba kaşığı biber salçası
1 adet limonun suyu
1 tatlı kaşığı pulbiber
4 dal taze soğanın yeşil kısımları
Yarım demet maydanoz, tuz
Servis için:
Marul yaprakları
Hazırlanışı:
Öncelikle mercimekle suyu bir tencereye alın. Kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin. Ocağın altını kapatın ve ince bulguru mercimeğin üzerine ilave edip karıştırın. 10 dakika demlenmesi için kapalı olarak bir kenara alın. Diğer taraftan, sıvıyağı bir tavaya alıp, ince kıyılmış soğanı pembeleştirin. Domates ve biber salçasını ilave edip birkaç dakika daha kavurun. Harcı mercimeğe ekleyin. Üzerine limon suyu, pulbiber, ince kıyılmış taze soğan ve maydanozu ilave edip karıştırın. Tuzunu ayarlayın. Elinizle şekil verip, marul yaprakları ile birlikte servis yapın
Piknik Zamanı
KIYMALI VE PATATESLİ BÖREK(16 Adet)
Malzemeler:
4 adet yufka
1 çay bardağı sıvıyağ ve süt karışımı
1 adet yumurta sarısı
Kıymalı harç için:
200 gram kıyma
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet soğan
Tuz
Karabiber
Patatesli harç için:
3 adet patates
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 adet küçük boy soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Pulbiber
Karabiber
Hazırlanışı:
Öncelikle böreklerin iç malzemelerini hazırlayın. Kıymalı börek için, soğanı incecik doğrayıp, sıvıyağda kavurun. Kıymayı ekleyip, tuz ve karabiber ilavesi ile, kıyma suyunu bırakıp çekene kadar kavurmaya devam edin. Patatesli börek için de patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun. Patatesleri püre haline getirin. Küçük doğranmış soğan ve salçayı, sıvıyağda kavurun. Ardından patatesleri ekleyip, kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ve pulbiber ekleyin. Yufkaları düz bir zemine üstüste serin. Her birini dörde bölün. Elde ettiğiniz üçgen yufkaları da iki gruba ayırın. ilk gruptaki yufkaların geniş kısımlarına kıymalı malzemeyi yayın. Rulo biçiminde sarın. Diğer yufkaları da patatesli malzemeyi kullanarak bu şekilde hazırlayın. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. 200 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
Piknik Zamanı
ELMALI TURTA(10 Kişilik)
Malzemeler:
4 su bardağı un
225 gram margarin (1 paket 250 gram)
1 adet yumurta
1-2 çorba kaşığı soğuk su
İçine:
4 adet golden elma
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
2 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı tozşeker
Hazırlanışı:
Hamur için, un, oda sıcaklığında margarin, yumurta ve suyu karıştırıp yoğurun. Hamurun 1/3'ünü ayırın. Diğer parçayı merdane ile 20-22 cm çapında, tart kalıbının dibini ve kenarlarını kaplayacak biçimde açın. Kalıbı yağlayın ve hamuru yerleştirin. Hamuru çatalla birkaç yerinden delin. Tartın dip kısmını kaplayacak başka bir ısıya dayanıklı kabı hamurun üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hamur pembeleşene dek pişirin. Bu arada elmaları soyup çekirdek yataklarını çıkarın. İncecik dilimleyin. Elmaları ceviz, tarçın ve tozşekerle karıştırıp, fırından aldığınız hamurun üzerine yayın. Kalan hamuru merdane ile açın. Tırtıklı hamur kesme bıçağı ile 2 parmak genişliğinde şeritler kesin. Bu şeritleri, tartın üzerine kafes görüntüsü verecek biçimde hasır örgüsü gibi yerleştirin. Tartı tekrar fırına verip, 15 dakika pişirin.