Piknik sepetini hazırlayın!
MANGALDA PASTIRMALI KUMPİR(4 Kişilik)
Malzemeler:
4 adet iri boy patates
125 gram pırasa
1 adet kırmızı biber
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı yağsız süt
Taze çekilmiş karabiber, tuz
60 gram pastırma
Hazırlanışı:
Akşamdan ince kıydığınız pırasa ve kırmızı biberi zeytinyağında iyice soteleyip, kapaklı bir kaba alın. Patatesleri yıkayıp birkaç yerinden delerek folyoya sarın. Piknikte ızgaranızı yaptıktan sonra, arta kalan korları kenara alın. Patatesleri küllerin arasına gömerek ateşle örtün. Yarım saat sonra kontrol ederek, yeterince pişmişse ateşten alın. Folyoyu çıkarıp, patateslerin üstlerinden kapak kesin. 5 mm'lik duvar kalacak şekilde içlerini oyun. Çıkan patatesli içi, süt ve karabiberle karıştırın. Pırasa, kırmızı biber, pastırma ve tuzu ilave ederek iyice harmanlayın. Harcı, oyulmuş patateslerin içine doldurup kapağını kapatın. Sıcak olarak servis yapın.
Piknik sepetini hazırlayın!
PİKNİK KURABİYE(6 Kişilik)
Malzemeler:
1 paket margarin (250 gram)
1 su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurtanın sarısı
1 çay bardağı dövülmüş fındık
1 paket vanilya
Yarım çay kaşığı karbonat
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
Aldığı kadar un
Üzeri için:
1 adet yumurtanın akı
1 su bardağı tozşeker
Hazırlanışı:
Tüm malzemeyi kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Küçük parçalar koparıp, istediğiniz şekli vererek önce yumurta akına, sonra tozşekere bulayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.
Piknik sepetini hazırlayın!
PİKNİK KÖFTE(6 Kişilik)
Malzemeler:
500 gram dana kıyması
250 gram kuzu kıyması
1 diş sarmısak
4 çorba kaşığı süt
3 dilim tost ekmeği
1 adet soğan
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı toz kişniş
1 çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı:
Sarmısağı ikiye bölün. Tuza batırarak köfteyi yapacağınız kabın içine sürün. Sütle ıslattığınız tost ekmeğini, ince rendelenmiş soğanı, kıymayı ve kalan malzemeyi yoğurma kabına alın. 15 dakika dinlendirin. Ellerinizi sıvıyağla ıslatarak köfteleri şekillendirin. Saklama kabına dizerek bir gece buzdolabında dinlendirin. Pikniğe gittiğinizde, köfteleri mangalda pişirerek servis yapın.
Piknik sepetini hazırlayın!
PATLICANLI PİKNİK KANEPE(10 Adet)
Malzemeler:
3 adet bostan patlıcanı
3 diş sarmısak
2 çorba kaşığı mayonez
1 çay bardağı ceviz içi
5 dilim tost ekmeği
Tuz
Süslemek için: Mayonez
Renkli biber
Haşlanmış yumurta
Hazırlanışı:
Patlıcanları kabukları ile közleyin. Bıçakla yukarıdan aşağıya çizin ve içlerini kaşık yardımıyla bir kaba boşaltın. İnce kıydığınız sarmısakları ve tuzu ekledikten sonra soğumasını bekleyin. Soğuduğunda mayonezi ve iri çekilmiş ceviz içini ilave ederek karıştırın. Saklama kabına alarak buzdolabında saklayın. Pikniğe gittiğinizde, üçgen şekilde kestiğiniz tost ekmeklerine bolca sürün. Üzerlerini mayonez, renkle biber ve haşlanmış yumurta dilimleriyle süsleyerek servis yapın.
Piknik sepetini hazırlayın!
AVAKADOLU PİKNİK KANEPE(10 Kişilik)
Malzemeler:
1 adet avokado
Yarım limonun suyu
2 adet taze soğan
2 diş sarmısak
1 çay kaşığı toz kişniş
1 adet acı biber turşusu
5 dilim tost ekmeği
Tuz
Süslemek için: Turşu
Kiraz domates
Hazırlanışı:
Çekirdeklerini ayıklayıp kabuğunu soyduğunuz olgun avokadoyu dilimleyerek çukur bir kaba alın. Üzerine limon suyunu gezdirin. Küçük doğradığınız taze soğanı, sarmısağı, kişnişi, tuz ve biber turşusunu ekleyin. Blenderden geçirin. Saklama kabına alarak dolapta saklayın. Piknikte, üçgen şeklinde ikiye böldüğünüz tost ekmeklerine bolca sürün. Üzerini turşu ve kiraz domatesle süsleyerek servis yapın.
Piknik sepetini hazırlayın!
ZEYTİNYAĞLI SULTANİ BEZELYE(4 Kişilik)
Malzemeler:
Yarım kg sultani bezelye
1 adet büyük boy soğan
1 adet orta boy havuç
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet domates
2 tatlı kaşığı tozşeker
Yarım demet dereotu
1 kahve fincanı ılık su
Tuz
Hazırlanışı:
Bezelyeleri ayıklayın. Soğanı irice, havucu ise zar şeklinde doğrayın. Bezelye, soğan ve havucu tencereye alın. Zeytinyağını ilave edin. Domatesi bütün şekilde tencereye yerleştirin. Tozşeker, kıyılmış dereotu, tuz ve suyu ekleyin. Kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Piştiğinde servis tabağına dizerek, ortasına domatesi yerleştirin. Arzuya göre dereotu ile servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler