Peynirin ev hali...
Peynir Yapımı (5 kg süt için):
5 litre pastörize süt
l10-15 gram toz kalsiyum
klorür
lYarım çay bardağı ılık su
1 çay kaşığı sıvı peynir mayası
5 çay kaşığı kaya tuzu
Temiz tülbent
Hazırlanışı:
Derin bir tencereyi ocağa oturtup, sütü içine boşaltın. Parmağınızı batırınca yanmayacak derecede (28 ile 34 derece arası) ısıtın. Ocağın altını kapatın. Ayrı bir yerde kalsiyum klorürü ılık suda eritip, süte ekleyin.
Peynirin ev hali...
PEYNİRLİ SALATA(2 Kişilik)
Malzemeler:
6-8 dilim peynir
4 yaprak marul
4 yaprak lollorosso
3’er dal maydanoz ve dereotu
2 dal taze soğan
1 adet domates
3 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
Tuz
Hazırlanışı:
Marul, lollorosso, maydanoz, dereotu ve soğanı irice kıyın. Domatesi dilimleyin. Peynir hariç tüm malzemeyi derin bir kapta harmanlayın. Servis tabağına alın. Peyniri, yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı kızartıp, salatanın üzerine yerleştirin. Bekletmeden servis yapın.
Peynirin ev hali...
PEYNİRLİ SPAGETTİ(4 Kişilik)
Malzemeler:
1 paket spagetti
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
15-20 adet küp doğranmış peynir
Tuz
1 çorba kaşığı kuru reyhan
Hazırlanışı:
Derin bir tencereye yeteri kadar su koyun. 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve tuz ekleyip kaynamaya bırakın. Damak zevkine göre, spagettiyi yumuşak veya diri kalacak şekilde haşlayıp, süzün. Yeniden tencereye alıp, kalan 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Servis tabağına alıp, üzerine peynir ve reyhan serperek servis yapın.
Aşçının notu: Spagetti haşladığınız suyu çorba yaparken kullanabilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri