Peynirin ev hali...
Peynir Yapımı (5 kg süt için):
5 litre pastörize süt
l10-15 gram toz kalsiyum
klorür
lYarım çay bardağı ılık su
1 çay kaşığı sıvı peynir mayası
5 çay kaşığı kaya tuzu
Temiz tülbent
Hazırlanışı:
Derin bir tencereyi ocağa oturtup, sütü içine boşaltın. Parmağınızı batırınca yanmayacak derecede (28 ile 34 derece arası) ısıtın. Ocağın altını kapatın. Ayrı bir yerde kalsiyum klorürü ılık suda eritip, süte ekleyin.
Peynirin ev hali...
PEYNİRLİ KÖZLENMİŞ PATLICAN(2 Kişilik)
Malzemeler:
2 su bardağı ufalanmış peynir
2 adet patlıcan
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Patlıcanları ocakta veya fırında közleyip, düz bir tabağa alın. Boylamasına ortadan kesip, iki kenara doğru açın. Ortalarına tuz serpiştirip, peyniri pay edin. Yeniden fırına verip, üzeri kızarana dek pişirin.
Aşçının notu: Peynir yerine aynı ölçüde süt loru da kullanabilirsiniz. Damak tadına göre peynirin içine yeşillik, karabiber, tereyağı da ilave edebilirsiniz.
Peynirin ev hali...
PEYNİRLİ KADAYIF(6 Kişilik)
Malzemeler:
12 çorba kaşığı tepeleme süt loru
300 gram tel kadayıf
125 gram eritilmiş tereyağı
Şerbet için:
2 su bardağı su
2 su bardağı tozşeker
Hazırlanışı:
Kadayıfı tel tel ayırıp, geniş bir tepsiye yerleştirin. Eritilmiş tereyağını üzerine gezdirip, elinizle harmanlayın. Kadayıftan biraz alarak, orta boy bir kasenin yarısına kadar bastırarak yerleştirin. Üzerine 2 çorba kaşığı süt loru koyun. Tekrar bastırarak kadayıf yerleştirin. Fırın tepsisine ters çevirip çıkarın. Kadayıf bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, kızarana dek pişirin. Şerbet için su ve tozşekeri kaynatıp, soğutun. Sıcak kadayıfın üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Kadayıf şerbeti çekince servis yapın.
Peynirin ev hali...
PEYNİRLİ SALATA(2 Kişilik)
Malzemeler:
6-8 dilim peynir
4 yaprak marul
4 yaprak lollorosso
3’er dal maydanoz ve dereotu
2 dal taze soğan
1 adet domates
3 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
Tuz
Hazırlanışı:
Marul, lollorosso, maydanoz, dereotu ve soğanı irice kıyın. Domatesi dilimleyin. Peynir hariç tüm malzemeyi derin bir kapta harmanlayın. Servis tabağına alın. Peyniri, yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı kızartıp, salatanın üzerine yerleştirin. Bekletmeden servis yapın.
Peynirin ev hali...
PEYNİRLİ SPAGETTİ(4 Kişilik)
Malzemeler:
1 paket spagetti
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
15-20 adet küp doğranmış peynir
Tuz
1 çorba kaşığı kuru reyhan
Hazırlanışı:
Derin bir tencereye yeteri kadar su koyun. 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve tuz ekleyip kaynamaya bırakın. Damak zevkine göre, spagettiyi yumuşak veya diri kalacak şekilde haşlayıp, süzün. Yeniden tencereye alıp, kalan 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Servis tabağına alıp, üzerine peynir ve reyhan serperek servis yapın.
Aşçının notu: Spagetti haşladığınız suyu çorba yaparken kullanabilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri