Peynirin ev hali...

Peynir Yapımı (5 kg süt için):

5 litre pastörize süt

l10-15 gram toz kalsiyum

klorür

lYarım çay bardağı ılık su

1 çay kaşığı sıvı peynir mayası

5 çay kaşığı kaya tuzu

 

Temiz tülbent

Hazırlanışı:

Derin bir tencereyi ocağa oturtup, sütü içine boşaltın. Parmağınızı batırınca yanmayacak derecede (28 ile 34 derece arası) ısıtın. Ocağın altını kapatın. Ayrı bir yerde kalsiyum klorürü ılık suda eritip, süte ekleyin.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...