Pane harcı olmazsa olmaz diyenlere
Sebzeli Tavuk Pane Tarifi (6 kişilik)
Yarım kg piliç biftek
1 adet yumurta
1 çay bardağı un
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Garnitür için:
1 adet havuç
1 adet kabak
5-6 adet taze fasulye
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz,
karabiber
Sos için:
4 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı mayonez
1 diş sarmısak
6 dal dereotu
Piliç biftekleri önce parmak kalınlığında daha sonra kuşbaşı büyüklüğünde doğrayın. Çöp şişlere dizin. Una ve çırpılmış yumurtaya bulayın. Bol kızgın yağda kızartın. Bu arada havuç, kabak ve fasulyeyi kuşbaşı şeklinde doğrayın. Zeytinyağını bir tencerede kızdırıp sebzeleri 2-3 dakika soteleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Çok az sıcak su ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Sebzeleri ve tavukları servis tabağına alın. Sos için yoğurt ve mayonezi birlikte çırpın. Dövülmüş sarmısak ve çok ince kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın. Sosu sebzeli tavuk panenin yanında servis yapın.
Pane harcı olmazsa olmaz diyenlere
Ekmek Pane Tarifi (5 kişilik)
10 adet tost ekmeği
100 gram urfa peyniri veya yağlı beyaz peynir
4 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
4 adet yumurta
Kızartmak için: Sıvıyağ
TOST ekmeklerinin kenarlarını kesin. Peyniri dilimleyin. İki ekmeğin arasına dilimlenmiş peynirden koyun ve kenar kısımlarını una bulayın. Sonra süte batırın. En son olarak da ekmeğin her tarafını çırpılmış yumurtaya bulayın. Bu işlemi diğer ekmeklere de uygulayın. Ekmekleri, kızdırılmış sıvıyağda kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
Pane harcı olmazsa olmaz diyenlere
Hellimli Patlıcan Pane Tarifi (8 kişilik)
3 adet bostan patlıcan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı tozşeker
300 gram hellim peyniri
1 su bardağı un
2 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
KABUKLARINI şerit halinde soyduğunuz patlıcanları 1 parmak kalınlığnda yuvarlak dilimleyerek tepsiye dizin. Üzerine bolca tuz ve tozfşeker ekerek, patlıanları 10 dakika dinlendirin. Sonra avucunuzda hafifçe sıkın. Kahverengi suyunu akıtınız patlıcan dilimlerini sudan geçirerek kağıt havlu arasında kurutun. Teflon tavada yağsz olarak patlıcan dilimlerinin her iki tarafını pembeleşrne kadar kızartın. 2 patlıcan dilimi arasına, çay bardağının ağzı ile kestiğiniz hellim peynirini yerlefştirerek önce una, sonra çırptığınız yumurtaya, sonra da galete ununa bulayın. Sonrasında kızgın sıvı yağda kızartın. Rendelediğiniz kaşar peynirini servis tabağının tabanına yayın. Üzerine patlıcan paneleri yerleşltirerek sıcak servis yapın.
Pane harcı olmazsa olmaz diyenlere
Peynirli Patlıcan Pane Tarifi (4 kişilik)
4 adet patlıcan
150 gram beyaz peynir
2 adet yumurta
1’er su bardağı un ve galeta unu
Tuz, karabiber
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Patlıcanları alacalı soyup, 1 cm kalınlığında halkalar halinde doğrayın. Üzerlerine tuz ve karabiber serpin. Beyaz peyniri çatalla ezin. Yumurtaları çırpın. Bir dilim patlıcanın üzerine peynir sürüp, ikinci dilimi üzerine kapatın. Patlıcan ve peynir bitine kadar işleme devam edin. Patlıcan dilimlerini önce una, sonra çırpılmış yumurtaya son olarak da galeta ununa bulayın. Kızgın yağda önlü arkalı kızartıp, servis yapın.
Pane harcı olmazsa olmaz diyenlere
Kırmızı Biberli Hindi Pane Tarifi (6 kişilik)
3 parça hindi göğsü
2 adet közlenmiş kırmızı biber (konserve)
1 paket pane harcı
3 adet yumurta
Tuz, karabiber
Servis için:
Haşlanmış sebze ve salata
Kızartmak için: Sıvıyağ
HİNDİ etini tuz ve karabiberle tatlandırın. Ortasına dilimlenmiş kırmızı biberi koyup, etleri rulo biçiminde sarın. Önce çırpılmış yumurtaya, daha sonra da pane harcına bulayın. Kızgın sıvıyağda kızartın. Yanında haşlanmış sebze ve salata ile servis yapın.
Pane harcı olmazsa olmaz diyenlere
İstavrit Pane Tarifi (5 kişilik)
500 gram kıraça istavrit
3 adet yumurta
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı mısır unu
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Tartar sos:
2 adet kornişon turşu
1 çorba kaşığı kapari
6 dal dereotu
2 çorba kaşığı mayonez
1 çorba kaşığı sirke
Balığın derisini ve kılçığını ayırın. Derin bir kasede yumurtaları bir çırpıcı ile çırpın. İçine rendelenmiş kaşar peyniri, karabiber, tuz ilave edin ve karıştırın. Balıkları önce bu karışıma, daha sonra mısır ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Tartar sos için, kornişon turşuyu, kapariyi ve dereotunu ince ince kıyın. Mayonez ve sirkeyi ilave edip karıştırın. Sosu küçük bir kaseye alın. İstavrit pane ile beraber servis yapın.
Aşçının notu: Dilerseniz tartar sosa 1 diş dövülmüş sarmısak katabilirsiniz.
Pane harcı olmazsa olmaz diyenlere
Yoğurt Soslu Kereviz Pane Tarifi (6 kişilik)
3 adet orta boy kereviz
Yeteri kadar su
Yarım limonun suyu
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı pulbiber
2 adet yumurta
1 çay bardağı rendelenmiş eski kaşar
peyniri, tuz, karabiber
Kızartmak için: Sıvıyağ
Yoğurt sos için: 1 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı mayonez
2 diş dövülmüş sarmısak
1 dal ince kıyılmış dereotu
1 çorba kaşığı sirke, tuz
KEREVİZLERİ temizleyip, yarım cm'lik halkalar halinde doğrayın. Bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ve limon suyu ekleyin. 20 dakika haşlayıp kurulayın. Bir kaba un, pulbiber, karabiber ve tuz koyup karıştırın. İkinci bir kaba yumurtaları kırıp çırpın. Üçüncü bir kaba da ince rendelenmiş kaşar peynirini koyun. Haşladığınız kerevizleri önce una, sonra yumurtaya, ardından kaşar peynirine, sonra yeniden una bulayın. Daha sonra kızgın yağda önlü arkalı kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. Ilındıktan sonra servis tabağına aktarın. Sos için yoğurt ve mayonezi bir kaba alıp çırpın. Üzerine kalan malzemeyi katıp yeniden çırpın. Kereviz paneyi yoğurt sosla birlikte servis yapın.
Pane harcı olmazsa olmaz diyenlere
Havuçlu Tavuk Pane Tarifi (4 kişilik)
1 su bardağı galeta unu
Yarım çay kaşığı köri
Tuz, karabiber
200 gram kuşbaşı tavuk göğsü
2 adet havuç
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 diş sarmısak
3 çorba kaşığı yoğurt
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Galeta unu, köri, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. Tavukları galetalı karışıma bulayın. Kızdırılmış sıvıyağda kızartın. Havuçları rendeleyip, sıvıyağda kavurun. Sarmısakları ezip, yoğurtla karıştırın. Kavurduğunuz havuçları küçük, derin bir kaba koyup üzerini düzeltin. Ardından servis tabağına havuçlu kabı ters çevirerek, üzerine sarmısaklı yoğurdu gezdirin. Tabağın etrafında kalan boşluklara, kızarttığınız tavuk paneleri yerleştirip servis yapın.
Aşçının notu: Kendiniz hazırlamak yerine tabakta satılan hazır tavuk pane de kullanabilirsiniz.
Pane harcı olmazsa olmaz diyenlere
Karidesli, Kaşar Peynirli Tekir Pane Tarifi (4 kişilik)
1 kg tekir
400 gram ayıklanmış karides
100 gram kaşar veya dil peyniri
1 su bardağı un
2-3 adet yumurta
2 su bardağı galeta unu
1 çorba kaşığı tereyağı
Sosu için:
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet sivri biber
2 diş sarmısak
3 adet domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber, kekik ve pulbiber
TEKİRİ temizledikten sonra kılçığını çıkarın ve bol suyla yıkayın. Süzüldükten sonra kağıt havlu üzerinde fazla suyunu alın. Arasına 1 dilim kaşar peyniri ve 2 adet karides koyun. Önce una, sonra çırpılmış yumurtaya en sonunda galeta ununa bulayın. Diğer balıkları da aynı şekilde hazırlayın. Tereyağının yarısını güveç kabının dibine koyun ve üzerine balıkları yerleştirin. Kalan tereyağını üzerine koyduktan sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Sos için zeytinyağını bir tavaya alın. Kıyılmış biber ve sarmısağı ekleyip, 1-2 dakika soteleyin. Kabukları soyulduktan sonra küp doğranmış domates ve biber salçasını katıp, 2 dakika daha kısık ateşte sotelemeye devam edin. Tuz, karabiber, kekik ve pulbiber ekledikten sonra balıkla birlikte sıcak olarak servis yapın.
Pane harcı olmazsa olmaz diyenlere
Hellimli Patlıcan Pane Tarifi (8 kişilik)
3 adet bostan patlıcan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı tozşeker
300 gram hellim peyniri
1 su bardağı un
2 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
KABUKLARINI şerit halinde soyduğunuz patlıcanları 1 parmak kalınlığnda yuvarlak dilimleyerek tepsiye dizin. Üzerine bolca tuz ve tozfşeker ekerek, patlıanları 10 dakika dinlendirin. Sonra avucunuzda hafifçe sıkın. Kahverengi suyunu akıtınız patlıcan dilimlerini sudan geçirerek kağıt havlu arasında kurutun. Teflon tavada yağsz olarak patlıcan dilimlerinin her iki tarafını pembeleşrne kadar kızartın. 2 patlıcan dilimi arasına, çay bardağının ağzı ile kestiğiniz hellim peynirini yerlefştirerek önce una, sonra çırptığınız yumurtaya, sonra da galete ununa bulayın. Sonrasında kızgın sıvı yağda kızartın. Rendelediğiniz kaşar peynirini servis tabağının tabanına yayın. Üzerine patlıcan paneleri yerleşltirerek sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri