Özel gün sofralarının vazgeçilmez ikramları

Muzlu rulo pasta tarifi


Malzemeler
1 adet muz,
3 adet yumurta
7 çorba kaşığı tozşeker
7 çorba kaşığı un
1’er paket kabartma tozu ve vanilya

Krema için:
2 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya,
1 su bardağı tozşeker
1’er çorba kaşığı un ve nişasta
İki buçuk su bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı

Süslemek için: Çilek 

YUMURTA ve tozşekeri, tozşeker eriyene dek mikser yardımıyla çırpın. Kabartma tozu, vanilya ve un ekleyip çırpmaya devam edin. Karışımı, yağlı kağıtla kaplanmış orta boy dikdörtgen bir fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif kızarana dek pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Krema için kakao, vanilya, tozşeker, un, nişasta ve sütü tencereye alın. Orta ateşte devamlı karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca tereyağı ilave edin. 2 dakika daha pişirip ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Kekin üzerine kremanın yarısını sürün. Ortasına muz yerleştirip rulo şeklinde sarın. Üzerini kalan krema ile kaplayıp 1 saat buzdolabında dinlendirin. Dilimlenmiş çilek ile süsleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...