Öksürük kesen soğan kürü tarifi
Öksürük kesen soğan kürü tarifi
Soğan kürü, miyom, polikistik over, iyi huylu prostat büyümesi, kıl dönmesi, hamile kalma, menopoz gibi rahatsızlıklarda tedavi amacıyla kullanılan bitkisel bir kürdür. Soğan evlerimizde yemeklerimizde kullandığımız sebze olmanın dışında, içeriğinde bulunan B, A ve C vitamini, iyot, silis, fosfor, kükürt gibi maddeler, antibiyotik görevi yapan içerikler ve hazmı kolaylaştıran fermentlere sahip olan şifalı bir sebzedir. Soğan tüketiminin fazla olduğu ülkelerde, kanser hastalığının daha az görüldüğü tespit edilmiştir. Evlerinizde taze olarak hazırlayabileceğiniz kür, 15 gün boyunca düzenli olarak kullanıldığında hastalığınıza çare olabilir.Öksürük kesen soğan kürü tarifi
Kürümüzü hazırlamak için ihtiyacımız olan malzemeler bir adet açık kahverengi kabuklu kuru soğan ve iki bardak klorsuz sudur. Soğanı kabukları kırmızı, mor ya da beyaz kabuklu olandan seçmemelisiniz. Bunlar yapılacak kürde etkili olmamaktadır. Sizin kullanacağınız yemeklerde kullanılan kuru soğandır. Soğanı kök ve kabuğuyla birlikte kullanacağımızdan, yıkayıp sirkeli suyun içinde bir süre bekletmelisiniz. Bu şekilde dezenfekte olmasını sağlarsınız. Suyu bir tencerenin içine koyarak, ocağın üzerinde kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kuru soğanı dört parçaya bölerek içine atın. Bu şekilde yaklaşık olarak beş dakika kadar kaynatmanız, kürü hazır hale getirecektir. Kullanıma hazır olması için biraz ılınmasını beklemelisiniz.Öksürük kesen soğan kürü tarifi
Faydaları•Kadınlarda meydana gelen çikolata kisti (endometriosis) ve miyom oluşumlarına karşı tedavi edicidir. •Polikistik over sendromu tedavisinde faydalıdır. •Kadınların yaşadığı adet düzensizliğini ortadan kaldırmaya oldukça etkilidir. •Menopoz şikayetlerini azaltmak için içilmelidir. •Vajinal akıntılarda kullanılmalıdır. •Kıl dönmelerinde fayda sağlayacaktır. •Hamile kalmak isteyenlerin, sorunlarına çare olacaktır. •Ciltte çıkan iltihaplı sivilce ve aknelerde tedavi edicidir.
Öksürük kesen soğan kürü tarifi
•İçeriğindeki sulfosid nedeniyle antibiyotik özelliğine sahiptir. •Dolaşım sistemini düzenler. •Bağışıklık sistemini güçlendirici etkileri bulunmaktadır. •Vücutta meydana gelen yağlanmayı azaltacağından, zayıflamaya yardımcı olur. •Stres giderici ve balgam söktürücü etkileri vardır. •Prostatta oluşan iltihapları azaltıcı etkileri nedeniyle, ağrıların azalmasına yardımcıdır. •Çiğ soğan tüketimi, yemek sonrasında kandaki total gliserit oranını düşürür. •Sinüzit rahatsızlığının ilerlemesini önler.Öksürük kesen soğan kürü tarifi
•Öğle ve akşam yemeklerinden on dakika önce bir bardak içmelisiniz. •Daima içeceğiniz kür taze olarak hazırlanmalıdır. •Kürü hazırlamak için mutlaka açık kahverengi kabuklu beyaz soğan kullanılmalıdır. •Kullanılacak soğanların dış kabuğu kuru ve taze olması gerekir. Çimlenmiş ve köklenmiş olanlar bayattır.Öksürük kesen soğan kürü tarifi
SOĞANIN İÇERİĞİNDE NE VAR?
•Protein 1,5 gram
•Karbonhidrat 9 gram
•Yağ 0,1 gram
•Lif 0,6 gram
•Fosfor 56 mgr
•Kalsiyum 27 mgr
•Demir 0,5 mgr
•Sodyum 10 mgr
•Potasyum 157 mgr
•Magnezyum 12 mgr
•A vitamini 40 IU
•B1 vitamini 0,03 mgr
•B2 vitamini 0,04 mgr
•B3 vitamini 0,2 mgr
•B6 vitamini 0,1 mgr
•C vitamini 10 mgr
•E vitamini 0,3 mgr
•Folik asit 10 mcgr
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler