Norveçli şeften balık ziyafeti
KARNABAHAR SOSLU FIRINDA SOMON(6 Kişilik)
1 kg somon fileto, 1 adet küçük boy karnabahar, 1 su bardağı krema, 2-3 su bardağı süt, 1 çorba kaşığı tereyağı, bir tutam tuz, servis için: 8-10 adet arpacık soğan, 200 gram tereyağı, 2 çorba kaşığı soya sosu, 3 çorba kaşığı limon suyu, 1 diş sarmısak, zencefil, süslemek için: nar, dereotu ve rezene
Somon filetoyu önceden ısıtılmış 120 derece fırında 7-12 dakika pişirin. Karnabaharı çiçeklerine ayırdıktan sonra tencereye alın ve üzerine krema ile süt katıp, pişmeye bırakın. Yumuşayınca sütün içinden çıkarıp, blendere koyun ve tereyağı ile tuz ekleyip, blenderden geçirin. Somonu sos ile birlikte servis tabağına alın. Arpacık soğanı kaynar suyun içinde 5 dakika tutup, çıkarın. Tereyağını bir tavaya koyun ve soya sosu, limon suyu, kıyılmış sarmısak ile zencefil ekleyin. Kısık ateşte 1-2 dakika çevirdikten sonra balığın üzerine gezdirin. Nar, dereotu ve rezene ile süsleyip, servis yapın.
Norveçli şeften balık ziyafeti
PANELENMİŞ RİNGA BALIĞI KÖFTESİ(2 Kişilik)
2 adet ringa balığı, 1 demet maydanoz, 2-3 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz, kişniş, kızartmak için: sıvıyağ, sos için: 3 çorba kaşığı mayonez, 1 çorba kaşığı limon suyu
Balığı filetosuna ayırdıktan sonra baş parmak uzunluğunda doğrayın. Kıyılmış maydanoz, sıvıyağ, tuz ve kişnişi derin bir kapta karıştırın. Fileto balığı bu sosa bulayın ve kızdırılmış sıvıyağda kızartın. Sos için mayonez ve limon suyunu karıştırın. Kızartılmış balıkla birlikte servis yapın.
Norveçli şeften balık ziyafeti
AVOKADOLU SOMON FÜME(2 Kişilik)
500 gram somon füme, 50 gram kırmızı havyar, 1 adet avokado, 2 çorba kaşığı yoğurt, 3-4 dal semizotu, 2-3 dal dereotu, 1 dilim ekmek (çok ince dilimlenmiş), üzerine: 2 çorba kaşığı zeytinyağı
Somon fümeyi servis tabağına alın. Havyar, kabuğu soyulmuş ve iri parçalara ayrılmış avokado, yoğurt, semizotu ile dereotunu üzerine gelişigüzel yerleştirin. Ekmek dilimini yapışmaz yüzeyli bir tavada kısık ateşte önlü arkalı çevirip, parçalara ayırın ve yemeğe ekleyin. Üzerine zeytinyağı gezdirip, servis yapın.
Norveçli şeften balık ziyafeti
RİSOTTOLU, BAHARATLI, IZGARA NORVEÇ KALKANI(4 Kişilik)
1 adet Norveç kalkanı, risotto için: 1 su bardağı arbario pirinci, 1 adet küçük boy soğan, 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 su bardağı sıcak tavuk suyu, yeteri kadar sıcak su, yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri, tuz, servis için: 1 tatlı kaşığı tozşeker, 3 çorba kaşığı sıvıyağ, bir tutam tuz, 8-10 adet kiraz, domates, yarımşar çay kaşığı kişniş, hardal tohumu, rezene, 1-2 adet yıldız anason, 1-2 dal semizotu, 2 adet mantar
Kalkandan filetolar çıkarın ve ızgara yapın. Risotto için ince kıyılmış soğanı zeytinyağında rengi hafif dönene kadar kavurun. Pirinç ve tereyağını tencereye ilave edin. 1-2 dakika kavurduktan sonra tavuk suyunu ve tuzu katın. Pirinç tavuk suyunu çekmeye başlayınca kepçe ile biraz sıcak su ekleyin. Suyunu çektikçe, azar azar su ekleyerek pirinç yumuşayana dek pişirin. Parmesan peyniri katın ve hafif sulu kalacak kıvama geldiğinde tencereyi ocaktan alın. Tozşeker, sıvıyağ, tuz ve kiraz domatesi bir tavaya alıp, 1-2 dakika çevirin. ve risottoyu tabağına koyup, üzerine kiraz domatesli karışımı gezdirin. Kişniş, hardal tohumu, rezene, yıldız anason, semizotu ve yerleştirip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler