Nefis meyveli pratik tatlılar
Fırında Karışık Meyve Tatlısı Tarifi
2 Kişilik
Malzemeler
2 adet muz Yarım kırmızı elma Yarım portakal 7-8 adet çilek 2 tatlı kaşığı bal Yarım portakalın suyu 1/3 su bardağı konyak Yarım su bardağı yulaf ezmesi 2 çorba kaşığı çırpılmış krema veya 2 top vanilyalı dondurma
Fırında Karışık Meyve Tatlısı Yapılışı
ÇILEKLERIN sapını koparıp ikiye kesin. Elmayı ve portakalı kabuğuyla dilimleyin. Muzu soyup dilimleyin. Dilimlenmiş meyvelerin hepsini bir fırın kabına alın. Üzerlerine konyak, bal ve portakal suyunu gezdirin. Yulaf ezmesini serpip fırına verin. 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkarıp servis tabaklarına alın. Çırpılmış kremayla veya vanilyalı dondurmayla servis yapın.
Nefis meyveli pratik tatlılar
Kurutulmuş Meyveli Çıkın Tatlısı Tarifi
8 Kişilik
Malzemeler
1 çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri için:
1 adet yumurtanın sarısı
Harç için:
1’er kahve fincanı kıyılmış ceviz, çekirdeksiz üzüm, küp doğranmış kayısı
1 adet portakalın küp doğranmış kabuğu
2 çorba kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı tarçın
Şerbet için:
4 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Kurutulmuş Meyveli Çıkın Tatlısı Yapılışı
YOĞURT, yumurta, sıvıyağ, tozşeker, sirke ve kabartma tozunu çırpma teli ile iyice karıştırın. Azar azar un ilave edip, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Oda sıcaklığında 20 dakika dinlendirin. Hamuru bezelere ayırıp, çay tabağı büyüklüğünde açın. Harç için ceviz, üzüm, kayısı, portakal kabuğu, tozşeker ve tarçını karıştırın. Harcı hamurların ortalarına pay edin. Hamurların kenarlarına 1 cm uzunluğunda, 5 adet çizik atıp, yukarıya doğru toplayın. Açılmaması için elinizle sıkın. Üstten sarkan parçalara çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin. Şerbet için tozşeker ve suyu kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyu ekleyin. Çorba kaşığı yardımıyla ılık şerbeti sıcak hamurların üzerlerine dökün. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.
Nefis meyveli pratik tatlılar
Kupta Kremalı Meyve Tarifi
3 Kişilik
Malzemeler
1 su bardağı frambuaz
10-15 adet çilek
1 çay bardağı dondurulmuş vişne
5-6 adet kedidili bisküvi
Krema için:
3 su bardağı süt
3-4 çorba kaşığı tozşeker
3-4 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Süslemek için:
Nane yaprağı
Rendelenmiş çikolata
Kupta Kremalı Meyve Yapılışı
İlk olarak kremayı hazırlamak için süt, çırpılmış yumurta, tozşeker, un ve vanilyayı bir tencereye alın. Devamlı karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Krema kaynayınca limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın. Karıştırarak soğutun. Kuplara 2-3 adet frambuaz, vişne ve çilek yerleştirin. Üzerine 2 çorba kaşığı krema paylaştırın. Üzerlerine ortadan ikiye kırılmış kedi dillerini yerleştirin. Tekrar meyve dizip üzerine krema yayın. Frambuaz, rendelenmiş çikolata ve nane ile süsleyin. Buzdolabında yarım saat bekletip soğuk olarak servis yapın.
Nefis meyveli pratik tatlılar
Pudingli Meyve Tatlısı Tarifi
4 Kişilik
Malzemeler
1 paket vanilyalı puding
Üç buçuk su bardağı süt
4 top çikolatalı dondurma
7-8 adet çilek
10 adet siyah üzüm tanesi
50 gram antepfıstıklı krokan
Sosu için:
1 paket (80 gram) bitter çikolata
3 çorba kaşığı krema
1 tatlı kaşığı neskafe
Süsleme için: Çilek, üzüm, nane
Pudingli Meyve Tatlısı Yapılışı
Pudingi bir tencereye döküp sütü ekleyin. Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Kenara alıp ılınmaya bırakın. Sosu hazırlamak için küçük parçalara böldüğünüz çikolata ve kremayı bir kaba alıp neskafeyi ekleyin. Ağır ateşte karıştırarak pişirin ve kenara alın. Dondurma kaplarına ya da geniş ağızlı bardakların en altına birer top dondurma koyun. İkiye böldüğünüz çilek ve üzümleri dondurmanın üstüne yerleştirin. Küçük parçalara böldüğünüz krokanı meyvelerin üstüne serpin. Hazırladığınız pudingi de kaplara paylaştırın. Üzerine çikolatalı sostan gezdirin. Çilek, üzüm ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Nefis meyveli pratik tatlılar
Fırında Meyve Tatlısı Tarifi
8 Kişilik
Malzemeler
1 adet portakal
1 adet kırmızı elma
1 adet armut
1 su bardağı vişne
1 çay bardağı frambuaz
1 su bardağı tozşeker
Üzeri için:
1 su bardağından 2 parmak eksik un
100 gram tereyağı (derin dondurucuda 20 dakika bekletilmiş)
Yarım su bardağı orta kalınlıkta çekilmiş fındık
1 çay bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı kıyılmış antepfıstığı
Fırında Meyve Tatlısı Yapılışı
PORTAKALIN suyu sıkın. Elma ve armudu soyup, dilimleyin. Bir tavaya alıp portakal suyu ile birlikte bir-iki dakika pişirin. Üzerine şeker ilave edip 2 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp vişne ve frambuaz ekleyin. Daha sonra meyveli karışımı bir fırın kabına aktarın. Üzeri için un, dondurulmuş tereyağı, fındık ve tozşekeri blendere alın. Hamur haline getirmeden kum gibi olacak şekilde çekin. Karışıma elinizle dokunmadan meyvelerin üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 210 derece fırında üzeri kızarana kadar tutun. Fırından alıp kıyılmış antepfıstığı ile süsleyin. Ilık olarak servis yapın.
Nefis meyveli pratik tatlılar
Meyve Pelteli Haşhaşlı Pasta Tarifi
10 Kişilik
Malzemeler
250 gram haşhaş tohumu
150 gram margarin
200 gram tozşeker
2 paket vanilya
7 adet yumurta
1 su bardağı toz badem
2 çay kaşığı kabartma tozu
Üzeri için:
2 su bardağı karışık
meyve suyu
2 çorba kaşığı buğday
nişastası
1 çorba kaşığı tozşeker
Meyve Pelteli Haşhaşlı Pasta Yapılışı
HAŞHAŞI 1 su bardağı sıcak su ile bir tencereye alın. Kısık ateşte 8 dakika kaynatıp süzün. Margarin, tozşeker ve vanilyayı şeker eriyene kadar mikserle çırpın. Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın. Yumurta sarılarını karışıma teker teker yedirin. Kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Karışıma bademi ve haşhaşı azar azar dönüşümlü olarak ekleyin. Yumurta aklarını bir tutam tuzla kar halini alana kadar mikserle çırpıp ilk karışıma ekleyin. 20-22 cm çaplı kelepçeli kalıbın dibini yağlı kağıt ile kaplayın. Karışımı kalıba yayın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Keki kalıptan çıkartıp soğutun. Üzeri için meyve suyu, nişasta ve tozşekeri karıştırıp soğuyan kekin üzerine yayın. Buzdolabında 1 saat bekletin. Dilimleyerek servis yapın.
Nefis meyveli pratik tatlılar
Tropik Meyve Kupları Tarifi
4 Kişilik
Malzemeler
1 adet orta boy mango
2 adet kivi
1 adet muz
2 adet orta boy nar
2 çorba kaşığı limon suyu
2 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı vanilya
Tropik Meyve Kupları Yapılışı
Mango, kivi ve muzun kabuklarını soyun. İri küp şeklinde doğrayın ve bir kaseye alın. Üzerine ayıkladığınız nar tanelerini ilave edin. Limon suyunu ekledikten sonra meyveleri karıştırın. Ayrı bir kasede yoğurt ve vanilyayı çırpın. Kuplara yoğurt ve meyve karışımını paylaştırın. Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra servis yapın.
Nefis meyveli pratik tatlılar
Taze Meyve Karışımlı Mini Tartlar Tarifi
24 Adet
Malzemeler
4 çay bardağı un
1 çorba kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı toz fındık
2 çorba kaşığı tozşeker
Dolgu malzemesi:
1-2 çorba kaşığı buzlu su
125 gram vişne
200 gram küçük doğranmış elma
160 gram kuru üzüm
75 gram kuru erik
Yarım çay bardağı file badem
1 kahve fincanı tozşeker
2 çorba kaşığı kuru meyve
1 çay bardağı portakal suyu
1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Yarım çorba kaşığı tarçın, zencefil
Üzeri için:
Pudraşekeri
Taze Meyve Karışımlı Mini Tartlar Yapılışı
Fırını önceden 160 derecede ısıtın. Un ve tereyağını blenderde karıştırın. Kalan malzemeyi ekleyip yoğurun ve hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika bekletin. Hamuru açıp, küçük bir kısmını ayırın. Kalanından kalıpla 7 cm çapında yuvarlaklar kesin. Muffin kalıplarına yerleştirin ve çatalla üzerlerini delin. Hamurların üzerlerine yağlı kağıt ve nohut koyup, 10 dakika pişirin. Daha sonra yağlı kağıtla, nohutları alıp, muffinleri 10 dakika daha pişirin. Dolgu malzemesini derin bir tencereye alıp, meyvelerin çok az suyu kalana kadar çok kısık ateşte pişirin. Hafifçe soğuduktan sonra, dolguyu tartöletlerin içine koyun. Kalan hamuru da açıp, küçük yıldız kalıbıyla şekiller çıkarın. Yıldız şeklindeki hamur parçalarını tartların üzerine yerleştirip, önceden ısıtılmış orta ısılı fırında 20 dakika pişirin. Pudraşekeri serpip, servis yapın.
Nefis meyveli pratik tatlılar
Bardakta Meyve Kokteyli Tarifi
3 Kişilik
Malzemeler
Yarım kavun
10 adet kayısı
6 adet çilek
15 adet kiraz
2 adet kivi
1 kutu kremşanti
Yarım su bardağı süt
Karışık meyve suyu
Süslemek için:
Nane yaprakları
Bardakta Meyve Kokteyli Yapılışı
Bardakların üçte birini karışık meyve suyu ile doldurun. Kavunu büyük dilimler halinde, kayısıları ve kivileri ise küçük parçalar halinde kesip bardağın içine yerleştirin. Kiraz ve çilekleri bütün olarak bardağa koyun. Kremşantiyi de sütle çırparak bardaklara ekleyin. Taze nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Nefis meyveli pratik tatlılar
Yoğurtlu Meyveli Tatlı Tarifi
3 Kişilik
Malzemeler
20 adet çilek,
1 adet muz
1 adet kivi
3 adet altın çilek,
300 gram yoğurt
1 paket yulaflı bisküvi
Yarım çay kaşığı esmer şeker
Üzerine:
Altın çilek
Yoğurtlu Meyveli Tatlı Yapılışı
Bisküvileri robottan geçirin. 15 adet çileği ve yarım çay kaşığı esmer şekeri blenderden geçirin. Yoğurdu ekleyip, karıştırın. Kup bardağının ya da kasenin en altına çilekli-yoğurtlu karışımdan çok az yayın. Daha sonra toz bisküviden yayın. Üzerine tekrar çilekli yoğurt ekleyin. Muzu ve kalan çilekleri dilimleyip, kup bardaklarının üzerine yerleştirin. Altın çilekle süsleyip, tatlıyı buzdolabında 2 saat kadar bekletin. Soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler